Daten in het Coronatijdperk (4/4) Tobias: ‘Ik mis de gezelligheid van het uitgaan’

Als je single bent en best een relatie zou willen, kun je je in Coronatijd knap eenzaam voelen. Daten in de anderhalve meter-maatschappij is toch andere koek. Voor de één pakt het goed uit, voor de ander wat minder. Vandaag het verhaal van student Tobias: “We roepen héél hard dat single life chill is.”

Een relatie tijdens deze crisis lijkt Tobias (19),eerstejaars Calo, een stuk gezelliger: “Als er iemand op mijn pad komt, dan zou ik daar erg blij mee zijn. Maar als het niet vanzelf komt, dan hoeft het niet. Ik wil een relatie niet online beginnen. Ik denk dat je dan te snel op het uiterlijk afgaat. Op een feestje doe je dat natuurlijk ook, maar dan ben je wel face-to- face in gesprek met diegene. Dat is makkelijker: dan weet je meteen hoe het ervoor staat.”

“Als deze crisis nog veel langer doorgaat mag ik wel wat creatiever worden. Op deze manier gebeurt er niet zoveel. In de periode voor corona was ik veel meer bezig met het zoeken naar een relatie. Dan ben je op de campus of ga je eens naar een feestje en ben je met meerdere mensen in contact. Dat je iemand ziet en denkt ‘Oh, dat kan misschien wel wat worden’. Nu focus ik me op studie en werk. Door deze Coronatijd lukt het daten nu gewoon even niet, ik moet maar even kijken hoe het verder gaat.”

Tobias mist de gezelligheid van het stappen met vrienden

Tobias mist de gezelligheid van het uitgaan, feestjes en het spontaan een praatje met iemand aan kunnen knopen. “Natuurlijk zou het fijn zijn wanneer ik nu een vriendin naast me had. Contact is sowieso wel iets wat ik nu erg mis, in de anderhalvemetersamenleving. Ik ben weer tijdelijk bij mijn ouders gaan wonen en dat is ook gezellig, maar met je vrienden ga je er wat meer op uit. Het onderwerp komt wel eens ter sprake in onze vriendengroep. Dan wordt er héél hard geroepen ‘Single life is chill, dit en dat’. Maar degenen die al een vriendin of vriend hebben gehad, die weten hoe het is. Dat het toch wel heel fijn zou zijn om nu een relatie te hebben.”

Zou hij dan toch online gaan daten als de Corona-crisis langer duurt? “Mensen kunnen heel leuk emoticons sturen op Tinder of WhatsApp en zich leuk en grappig voordoen. Maar als het dan in het echt niet zo leuk blijkt te zijn, dan is de lol er snel van af.” Dat mensen foto’s plaatsen waarop ze er veel mooier eruitzien, vindt Tobias niet zo’n probleem. “Je kunt natuurlijk heel snel zien of er een laag filters overheen is gekwakt of dat het echt is. En het gaat natuurlijk om de binnenkant.”

Tekst: Michelle van der Molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *