Daten in het Coronatijdperk (3/4) Tijmen: ‘Soms lijken ze online veel knapper’

Single en op zoek naar een relatie of een leuk afspraakje? Daten in de anderhalve meter-maatschappij is toch andere koek. Voor de één pakt het goed uit, voor de ander wat minder. Vandaag het verhaal van student Tijmen: “Het is leuk als iemand de stoute schoenen aantrekt en je een berichtje stuurt op Instagram.”

In de anderhalve meter-maatschappij zit iedereen op zijn of haar mobiel, dus aan aandacht geen gebrek? Tweedejaars Ondernemerschap & Retailmanagement Tijmen Nijendijk (21) date er op los, ook in deze Coronatijd. “Ik weet niet hoe het komt, maar op Instagram zijn er nu veel meer mensen die je opeens gaan toevoegen. Eerst gebeurde dat misschien eens in de drie maanden.”

“Ik denk dat mensen nu veel meer op hun telefoon zitten. Ik ga niet op elk berichtje in, maar als iemand de stoute schoenen heeft aangetrokken om mij een berichtje te sturen, dan vind ik dat wel leuk. Meiden die ik al ken maar niet echt iets van hoef, die laat ik lekker gaan.”

In de rij staan

Aandacht genoeg dus, maar een relatie – dat hoeft Tijmen voorlopig niet. “Ik denk dat veel mensen nu extra behoefte hebben aan gezelligheid met een partner. Maar ik heb dat niet. Als er iemand op mijn pad komt is dat heel gezellig, maar ik ben niet per se op zoek. Daten voor corona was makkelijker: een praatje maken op het strand of in de stad. Ik ging heel graag met vrienden naar festivals, maar dat kan nu niet. Nu moet je overal in de rij staan en op anderhalve meter afstand wachten. Dat is niet echt bevorderlijk.”

Tijmen ging graag met vrienden naar festivals

Toch maakt Tijmen nog steeds afspraakjes – al is het iets minder. “Soms lijken ze online veel knapper. Zie ik haar en denk ik: ‘Wat is dit nou?” Uitgaan kan niet, dus de date is vaak een stukje wandelen. “Het voelt dan meteen een stuk serieuzer. Want als je gaat wandelen moeten er gesprekken worden gevoerd.” Nu heeft hij altijd wel een babbeltje klaar, maar dan moet de ander dat ook hebben, anders is Tijmen er snel klaar mee. “Dan denk je iemand goed te kennen door social media, zegt ze in het echt opeens heel weinig.”

Minder streng

Of hij zich altijd aan de anderhalve meter houdt? “Het correcte antwoord zou zijn ja, maar dat is niet zo. Nu de regels zijn versoepeld, merk je dat er wat minder streng naar gekeken wordt. Als ik met één persoon ben, houd ik er geen rekening mee.”

Wel komt het ter sprake voordat er gezoend wordt, als geintje. “Die anderhalve meter kun je dan lastig waarmaken. Eigenlijk ben ik gewoon een wandelende bron, haha. Wel vraag ik of iemand gezond is, voordat we afspreken. Ik ken niemand die bij een risicogroep hoort, dus misschien staat het daarom een beetje ver van me af.”

Tekst: Michelle van der Molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *