Renovatie kantine: Het dak gaat er af

De renovatie van de kantine in het Zwolse C-gebouw is in volle gang. De oude kunststof kap wordt momenteel vervangen door een breder dak.

De centrale kantine werd in 1984 gebouwd met een laag dak tussen de gebouwen B en C. Jaren terug werd dat dak al eens vervangen en verhoogd. Toen kwam er een half-doorzichtige kunststof kap overheen, die achteraf gezien niet zo praktisch was. De kap zat te dicht op de vensters van de bovenste verdiepingen er omheen. Gebruikers van die lokalen zagen door het raam alleen nog de grijze panelen. En ’s zomers had men daardoor een gebrek aan frisse lucht.

De oude situatie: vanuit de kantine keek men omhoog naar een kolossale kunststof constructie.
De oude situatie: lokalen bovenin de omliggende gebouwen keken uit op de grote kunststof kap.

Nu gebouwen B en C gerenoveerd worden, kan ook de kantine een face-lift krijgen. Daarbij komt het aangepaste dak geheel over B en C te liggen, waardoor alle omliggende lokalen straks in de kantine kunnen kijken. Het buitenlicht komt dan alleen nog van boven via ‘lichtstraten’ in het nieuwe dak.

Vorige week begonnen de bouwvakkers met het verwijderen van de kap van de kantine.
De dakpanelen worden met behulp van een grote kraan omhoog gehesen.

Overigens verloopt de renovatie gesmeerd, omdat de meeste lokalen niet gebruikt worden door de corona-crisis. Een aantal werkzaamheden kan daardoor al voor de zomervakantie gebeuren, zoals nieuwe bekabeling en verwijdering van asbest uit de plafonds van de oude gebouwen B en C.

Meer foto’s op Facebookpagina WIN – Windesheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *