Renovatie kantine is klaar

De renovatie van het dak en de wanden van de C-kantine die vóór de zomer begon, is nu helemaal gereed. Daarmee is ook meteen een voorproefje te zien van hoe de oude gebouwen B en C er straks aan de buitenkant uit zullen zien.

Bij de renovatie is de oude kunststof kap vervangen door een breder dak. Het aangepaste dak ligt geheel over B en C, waardoor alle omliggende lokalen in de kantine kunnen kijken. Het buitenlicht komt van boven via ‘lichtstraten’ in het nieuwe dak.

De oude situatie: vanuit de kantine keek men omhoog naar een kolossale kunststof constructie.
De nieuwe situatie: vanuit de kantine kijkt men omhoog naar de verdiepingen in B en C.
De oude situatie: de lokalen bovenin B en C keken uit op de grote kunststof kap.
De nieuwe situatie: de lokalen bovenin B en C kijken in de kantine.

De wanden in de kantine zien er nu hetzelfde uit als de buitengevels die gebouwen B en C straks zullen krijgen. Opvallend in het ontwerp, getekend door het Haagse architectenbureau LIAG, zijn de brede horizontale gevelbanden waar de ventilatiekanalen in verborgen zitten.

Zo zien gebouwen B en C er uit na de renovatie (gezien vanaf het grasveld voor gebouw X).

De renovatie van gebouw B is inmiddels gestart aan de binnenzijde van het pand. De medewerkers van B zijn tijdelijk in gebouw D gehuisvest. Zij kunnen waarschijnlijk zomer 2021 terug naar het gerenoveerde pand. Gebouw C is daarna aan de beurt voor een opknapbeurt.

Meer over de renovatieplannen voor B en C lees je in: Nieuw gezicht voor oude hoofdgebouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *