Facelift oude hoofdgebouwen gestart

De renovatie van gebouwen B en C van de Zwolse campus is gestart. De eerste grote klus is de C-kantine, daar begint vanaf deze week de verbouwing. De renovatie van gebouw B volgt op 1 september.

De aftrap voor het grote verbouwingsproject is gemaakt, de eerste fase is de aanpak van de C-kantine tussen mei en eind augustus. Vorige week kwamen er al hekken rond C en werd een nieuwe trafo geplaatst (zie foto).

De ruimtes van de trafo werden als eerste aangepakt.

Aan de achterkant van de kantine is het houten hok voor containers afgebroken. Aan de voorzijde is de fietsenstalling van gebouw C weggehaald en tijdelijk naast gebouw D geplaatst (zie foto).

De fietsenstalling van C staat nu tijdelijk naast D.

Op het hoofdplein verrijst deze week een bouwterrein met keten. “De start was wat eerder dan oorspronkelijk gepland, omdat de gebouwen leeg staan vanwege de Corona-maatregelen kunnen we wat eerder beginnen.”, vertelt Fabio Ottenbros van de afdeling huisvesting.

De verbouwing van de kantine zelf begint volgende week. De oude kunststof kap boven de C-kantine wordt bij de renovatie verwijderd en er komt een nieuw dak met grote platte vensters (lichtstraten) tussen het dak en de gebouwen. Dat zorgt ervoor dat je voortaan overal vanaf de verdiepingen in de kantine kunt kijken (zie illustratie).

De C-kantine krijgt een hoger dak (Illustratie: LIAG).

Als de C-kantine klaar is volgt vanaf 1 september de renovatie van gebouw B. De binnenzijde van de oude hoofdgebouwen wordt niet verbouwd, dus het meubilair kan tijdens de renovatie gewoon in de lokalen blijven staan en wordt afgeschermd met folie. De medewerkers en docenten kunnen tijdens de renovatie werken in het leegstaande gebouw D.

Momenteel worden voor deze medewerkers in D tijdelijke kantoren ingericht. Ottenbros: “We proberen kamers zoveel mogelijk per opleiding bij elkaar te plaatsen, verder komen er enkele grote lokalen met flexwerkplekken. Bij het opstellen van het meubilairplan wordt rekening gehouden met de per 1 september geldende Corona-maatregelen.”

De afdelingen van gebouw B die direct aan de kantine grenzen verhuizen deze week als eerste naar D. Het overige personeel van gebouw B moet vóór het einde van de zomervakantie de verhuisdozen inpakken.

Eind april 2021 zullen de gebruikers van B terug kunnen verhuizen naar het opgeknapte gebouw. De renovatie van gebouw C volgt direct daarna.

Zie meer toelichting en foto’s over deze renovaties in ons eerdere artikel: Nieuw gezicht voor oude hoofdgebouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *