Studente Ellen wint Flevopenning voor Beste Comakership

Ellen de Bruin, associate degree-student Officemanagement, heeft dit jaar de Flevopenning voor beste Comakership gewonnen. Voor een Amerikaans farmaceutisch bedrijf nam ze een werkproces dat per interne post verliep onder de loep. De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt.

Ellen deed onderzoek naar ‘het pharmaceutical packaging proces’. Op de website van Windesheim in Almere zegt ze daarover: “Er werd al tijden gebruik gemaakt van een fysiek formulier voor de productie van verschillende medicijnen. Het formulier ging van afdeling naar afdeling en bleef nog wel eens ergens liggen of raakte kwijt. Dit vertraagde het proces om medicijnen te maken.”

Elly van Wageningen, juryvoorzitter en wethouder in Lelystad: “De jury zag in het onderzoek van Ellen alle criteria waar naar gekeken wordt bij deze verkiezing terugkomen: het is inmiddels toegepast waardoor de grote meerwaarde voor het bedrijf direct duidelijk is, het getuigt van ondernemendheid en is overtuigend en goed onderbouwd geschreven.”

Ellen kwam uiteindelijk met vijf adviezen, waaronder het digitaliseren van het gehele proces, het aanpassen van de route van het formulier en het veranderen van de kleur van de enveloppe waarin het formulier wordt verstuurd. “Een paar weken geleden kreeg ik een mail dat het laatste inmiddels is ingevoerd.”

Andere genomineerden waren Romana Bougottaya (zij deed voor werkgever NCOI onderzoek naar methodes om de kostprijs te berekenen) en Joost Eekman. Hij onderzocht of een in onbruik geraakte laadrobot op Schiphol toch niet opnieuw ingezet kon worden, wat inmiddels is gebeurd.

De prijs voor beste comakership wordt ieder jaar uitgereikt tijdens het Ondernemersgala, een avond waar succesvolle ondernemingen in Flevoland in het zonnetje worden gezet door het uitreiken van de Flevopenningen. De ‘Windesheim Flevopenning Beste Comakership’ is daar onderdeel van. Comakerships zijn opdrachten en vraagstukken op hbo-niveau vanuit bedrijven die studenten zelf werven, uitvoeren en opleveren. 

Ellen was zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, wegens vakantie. Daarom nam in haar plaats begeleidend docent Nicolette van Ham de cheque van duizend euro en een wisseltrofee in ontvangst (zie foto).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *