Bijzonder kussen

Afgestudeerd IPO-student Marjolijn Oonk (29) ontwierp Mosy voor haar afstudeerproduct; een rustgevend kussen voor dementerenden. Met dit eindproduct won ze de Scriptieprijs 2019.

Wat is Mosy?
Waar MOSY op het eerste gezicht een eenvoudig kussen lijkt, is het eigenlijk juist een heel bijzonder product. Voor mensen met dementie is MOSY een hond, een kat, soms een konijn.. maar op andere dagen ook gewoon een kussen. MOSY is er altijd, en helpt angst te verminderen bij zowel mensen met dementie als de zorgverleners die met de angst van deze mensen te maken krijgen.

Had je verwacht dat je in de prijzen zou vallen?
Ik denk dat mijn onderzoek kans maakte vanwege het unieke proces dat het doorlopen heeft. Voor een succesvol product is het als productontwerper enorm belangrijk om je te kunnen inleven in je doelgroep, zeker wanneer deze doelgroep kwetsbaar in de maatschappij staat of niet meer voor zichzelf kan spreken.

En hoe kwam je er achter dat het product aansluit bij de doelgroep?
Ik heb dagelijks samengewerkt met mensen met dementie en professionals in de zorg. De uiteindelijke resultaten uit mijn onderzoek (hoe ik de angst bij dementerende mensen kon verminderen) zijn niet alleen veelbelovend, maar de reacties van de mensen zijn ook hartverwarmend. Ik vind het belangrijk dat iedereen een leven kan leiden waarin hij of zij zich veilig en comfortabel voelt, ook bij ziekte of volledige afhankelijkheid van anderen. MOSY is een product dat hier dagelijks bij kan helpen.

Marjolein was een van de vier winnaars bij de prijsuitreiking van Windesheims Beste 2019. Lees meer daarover in: Incontinentieondergoed beste studentonderneming

Er zijn 1 reacties op «Bijzonder kussen»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *