Finalisten Windesheim’s Beste bekend

Welke studenten schreven de beste scripties? En wie zijn de beste studentondernemers van Windesheim? De genomineerden zijn vandaag bekend gemaakt.

In totaal zijn twaalf studenten genomineerd voor de finale van Windesheim’s Beste 2019. Bij deze nieuwe prijsuitreiking worden twee evenementen gecombineerd die vroeger afzonderlijke gehouden werden: De prijsuitreiking voor het beste afstudeerwerk van het afgelopen studiejaar én de prijsuitreiking voor de beste studentondernemer van Windesheim. De finale is op 14 november tijdens een feestelijke avond, daarop presenteren de twaalf finalisten zichzelf aan de jury en het publiek. Aan het einde van de avond worden de winnaars bekend gemaakt.

Veel studentondernemers uit Almere

Opmerkelijk is dat vier van de zes genomineerde studentondernemers van een opleiding in Almere komen. Een van hen is Milva Blankendal van de Associate Degree-opleiding Ondernemen.

Milva Blankendal

Milva verkoopt via haar beautywebshop cosmetica producten speciaal gericht op vrouwen met een getinte huid (zie het interview dat WIN onlangs hield met Milva: ‘Succes met een dubbel gevoel’).

Een andere genomineerde studentondernemer uit Almere is Julia Boekholt (Commerciële Economie) met haar bedrijf The Common Grounds.

Julia Boekholt

Julia heeft een koffiebar op wieltjes waarmee ze duurzame en biologische producten serveert (zie het interview dat WIN onlangs hield met Julia: ‘Ik heb de beste zomerbaan’).

Jim Bisschop en Kay Renshoff van Strategic Engineering Almere, willen ook aan een duurzamere wereld bijdragen.

Jim Bisschop (links) en Kay Renshoff

Het bedrijf van Jim en Kay, Upzwam, hergebruikt koffiedik om paddenstoelen op te kweken.

Wouter van Es, van Engineering O&I Almere, verkoopt via zijn bedrijf Floris Engineering technische producten en diensten die te maken hebben met lassen, machine-onderhoud en CAD-tekenen.

Wouter van Es

Momenteel is Wouter druk met het ontwikkelen van een boekenkastje om oude boeken te ruilen binnen een community. Het kastje, de BookNest, gaat hij als bouwpakket verkopen.

Een van de twee genomineerde studentenbedrijven vanuit de Zwolse opleidingen is Volcare van Liselotte Volkers (HBO-Verpleegkunde).

Liselotte Volkers

Liselotte verkoopt modieus wasbaar incontinentieondergoed voor mensen met licht urineverlies.

De andere Zwolse genomineerde is Marc Soepenberg van Technische Bedrijfskunde.

Marc Soepenberg

Marc verkoopt palletmeubelen via zijn bedrijfje Palletdeal en werd vorig jaar ook al genomineerd (zie het interview dat WIN vorig jaar hield met Marc hield: ‘Ik doe alles zelf’).

Cum laude scripties

Zes afstudeerproducten die afgelopen studiejaar een cum laude (minstens een 8) beoordeling ontvingen van Windesheim, zijn genomineerd voor de scriptieprijs van Windesheims Beste 2019.

Student Bram Zuidema van de lerarenopleiding Wiskunde bedacht voor zijn genomineerde afstudeerproject een ‘escaperoom’ waarin wiskunde op een onconventionele manier wordt aangeboden, om de motivatie te verhogen.

Rosan Broekhuizen van Communicatie hield zich voor haar scriptie ook bezig met gamification.

Rosan Broekhuizen

Rosan bedacht een speelse benadering waarmee mbo-studenten makkelijker keuzedelen voor hun studie kunnen selecteren.

Een heel ander speeltje is Mosy, het robot-speelgoedkussen dat Marjolein Oonk (Industrieel Product Ontwerpen) ontwikkelde voor mensen met dementie.

Marjolein Oonk

Ook Marjoleins scriptie, over een interactief knuffelkussen als ‘waardig maatje’ voor ernstig dementerenden, is genomineerd voor Windesheims Beste.

De met mooi tekenwerk vormgegeven scriptie van Student Koen Schreurs van Ruimtelijke Ordening-Mobiliteit is ook genomineerd, onderwerp is de vormgeving van het fietsnetwerk van de Fietsersbond.

Julian van den Akker van Finance & Control schreef zijn genomineerde scriptie over de problematiek van gedeeld eigendom en het delen van zorgen bij familiebedrijven.

Beste eindproduct van Ad-student

Naast de vijf genomineerde bachelor-eindproducten is bij Windesheims Beste ook één genomineerde scriptie van een associate degree-student: Judith Hogeveen van de Ad Office Management Almere.

Judith Hogeveen

Judith onderzocht de indiensttredingsprocedure van stagiaires bij een zorgorganisatie.

Er is 1 reactie op “Finalisten Windesheim’s Beste bekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *