Studenten aan de slag met Lelystad Airport

Hoe kan Lelystad Airport duurzamer? Met die vraag houden de studenten van het honours programma Sustainable Society zich dit semester bezig.

Afgelopen weekend was de kick-off van het programma, speciaal daarvoor werd op een camping in Almere een werkplek ingericht waar de studenten twee dagen lang aan de slag konden. Er vonden onder andere gesprekken met experts plaats en zaterdagmiddag werd Lelystad Airport bezocht.

Het thema van de opdracht waar de elf studenten, samen met een groep van tien middelbareschoolleerlingen van technasia’s in Lelystad, zich over gaan buigen is afkomstig van Provincie Flevoland en luidt: hoe kan de duurzaamheid van Lelystad Airport worden geborgd? Daaraan gekoppeld zijn twee deelvragen: welke oplossingen zijn er voor de luchthaven, de bedrijven op de luchthaven en het naastliggend LAB om tot een efficiëntere bedrijfsvoering te komen en hoe realiseer je een talentenhub op en rond de luchthaven?

Lelystad Airport staat aan de vooravond van een grote verandering: op korte termijn moeten er ook vakantievluchten vertrekken en arriveren. Tijdens het weekend werd de discussie over de groei van de luchtvaart en of dat wenselijk is niet genegeerd, zo staat te lezen op de website www.uitbreidinglelystadairport, een gezamenlijk initiatief van de provincie, gemeente Lelystad en het vliegveld.

Begin januari presenteren de studenten van het honours programma hun bevindingen.

Foto’s: Provincie Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *