Nieuwe studievereniging Atomos

De lerarenopleidingen natuur- en scheikunde hebben sinds dit jaar een eigen studievereniging. De vereniging is mede opgericht door docent en ‘Slimste Scheikundige’ Erik Meij.

“Het begon vorig jaar met een beetje geinen na de Nationale Avond van de Chemie in Den Haag. Maar terug op school werden de taken al vrij snel verdeeld en nu hebben we een vijfkoppig bestuur”, zegt bestuurslid Abigail Brouwer, die aan beide opleidingen studeert.

“We willen meer connectie leggen tussen ouderejaars, afstandsleerders en eerstejaars”, vult medebestuurslid Josien van de Hesseweg aan. “Er zijn veel interessante onderwerpen die niet, of minder uitgebreid, bij de opleiding besproken worden maar waar mensen wel graag iets mee willen doen, zoals de theorie van een Nobelprijswinnaar bespreken of een lezing bezoeken van een wetenschapper.”

Vorige week was de eerste activiteit van Atomos, een welkomstborrel en scheikundige pupquiz in café Het Vliegende Paard. “We zijn niet allemaal nerds”, lacht Abigail.  “We willen graag activiteiten organiseren gerelateerd aan de opleiding zoals het bezoek aan een laboratorium, maar we houden ook van een borrel en een feestje.”

Lid worden van Atomos kost 15 euro per jaar. Niet-leden betalen per activiteit. Alleen studenten, docenten en alumni van lvo natuur- en scheikunde kunnen lid worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *