Facelift voor plein gebouw G

Het terrein tussen gebouwen F en G heeft een nieuwe bestrating gekregen. Het plein gaat er straks ongeveer hetzelfde uitzien als de entree achter gebouw S.

De afgelopen weken is hard gewerkt om vóór de eerste lesweek de nieuwe plavuizen te leggen.

Het nieuwe gezicht van het plein is ontworpen door Windesheims tuinarchitect Copijn en sluit aan bij de tuinen rondom gebouwen X en A en de entree van gebouw S, vertelt Anton de Ruiter van de afdeling huisvesting.

Het toegangspad is deze week weer opengesteld. De nieuwe zitbanken zijn ook al geplaatst, nieuwe bomen en struiken worden dit najaar aangeplant.

Het plein moest eerder dan verwacht aangepakt worden omdat de onderliggende kleilaag een probleem vormde voor de waterafvoer. De Ruiter: “De drainage in deze laag functioneerde niet meer, waardoor het terrein vaak te nat was om te maaien.”

Volgend jaar krijgt het terrein tussen E en F eenzelfde facelift.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *