‘Deze raken we allemaal wel kwijt’

‘De blauwe hoodies lopen het beste,’ vertelt Geertjan de Grip. ‘En de roze zijn ook gewild.’ Samen met Derya Cakar ‘waakt’ Geertjan over de voorraad hoodies voorzien van het nieuwe Windesheim-logo en in één van de kleuren van de nieuwe huisstijl. Twintig grote dozen vullen hun kantoortje op F3. Maar die dozen verdwijnen in rap tempo want de Windesheim-hoodie is momenteel dé hit van de hogeschool.

Tijdens de presentatie afgelopen donderdag was er al een stormloop op het standje waar ze werden uitgereikt. En nu staat er nog steeds regelmatig een rij van medewerkers bij Derya en Geertjan voor de deur. (Geertjan: ‘Dan barricaderen we de ingang even met die tafel daar.’)

Daar, in F3.22, kan iedereen die nog geen capuchontrui heeft of die van hem of haar wil ruilen, elke dag terecht tussen 9.00 en 10.00 uur. Iedere medewerker heeft recht op één hoodie, legt Derya uit. ‘Mensen vragen er soms twee, eentje extra “voor een collega”, maar dat gaat niet.’

De hoodie-met-logo is een bedenksel van collegevoorzitter Henk Hagoort. Eigenlijk is het kledingstuk een onderdeel van de campagne om de campus wat fleuriger te maken. En de grote belangstelling doet het College goed. Secretaris Astrid Metzelaar: ‘Dat geeft toch wel aan dat mensen trots zijn om hier te werken.’ Inmiddels is de hoodie ook al ver buiten de campus gesignaleerd. Maar wat vindt Derya eigenlijk van dat idee, een hoodie? ‘Heel leuk! En ze zijn ook van goede kwaliteit!’

Het uitdelen gaat door tot 13 september. Geertjan verwacht dat hij het grootste deel dan wel kwijt is. Veel medewerkers willen er twee, of drie, en vragen of ze ook te koop zijn. Maar hij en Derya pakken geen geld aan. ‘Er wordt over nagedacht – meer kan ik niet zeggen – om ze na 13 september te koop aan te bieden. Maar dat zal niet hier op onze kamer zijn maar in de winkel.’

En wat wordt dan eventueel de prijs? Geertjan: ‘Dat weet ik echt niet.’ Voorlopig zijn ze nog gratis. En verkrijgbaar in tien frisse kleuren. (MH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *