‘Feministen van nu uiten zich anders’

Nina Klaassen werkt naast haar studie Journalistiek bij het tijdschrift Opzij.

Waarom Opzij?
Feminisme uitdragen en opkomen voor vrouwenrechten past bij mij. Ik ken Opzij al lang, mijn moeder las ‘m vroeger en ik vond het ook altijd al leuk. Of de redactie verouderd is? Ik ben de jongste op de redactie, maar er zijn ook wel eind-twintigers en dertigers hoor.

Is de generatie van nu anders dan die van vroeger?
Ja, ik denk dat de nieuwe generatie vrouwen wel feministisch is maar dat op een andere manier uit. We noemen onszelf geen feministen, maar we zijn wel voor gelijke rechten en gelijke betaling. Dus je draagt het wel uit, maar plakt er geen etiket op.

Verandert het feminisme en daarmee ook Opzij?
Bij het oude feminisme gaat het vooral om de dingen waar je tégen bent, het nieuwe feminisme draait het om waar je vóór bent. Het nieuwe Opzij is niet per se milder, maar staat wel achter het nieuwe feminisme.

Hoe ben je eigenlijk aan dit baantje gekomen?
Ik heb er een hele leuk stage gehad en daarna vroegen ze me of ik een keer iemand voor ze wilde interviewen. Zo ben ik er weer ingerold.

Verdient het ook een beetje lekker?
Voor een student verdien ik heel goed maar als ik straks ben afgestudeerd kan ik er niet van leven.

Wouter Luijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *