Cirkel is rond voor stadsboer op campus

De kantines gebruiken sinds kort biologische zuivel van de Zwolse boer Sluiter, de kleinzoon van degene die veertig jaar geleden boerde waar Windesheim nu staat.

Cateraar Eurest doet sinds eind mei zaken met biologische boer Remco Sluiter, twee weken geleden stond hij voor het eerst met een barbecuewagen op het terras van het grandcafé op de campus. De cirkel is rond voor Sluiter (39), nu hij voet zet op de plek waar tot einde jaren zeventig de weilanden van zijn opa lagen.

“Ja, het is voor ons heel erg leuk om hier terug te komen. We liepen vaak van Assendorp over de spoorbrug naar mijn opa op De Lure, want zo heette het gebied hier toen Hanzeland en Windesheim er nog niet waren.”

Op een oude foto is te zien hoe je vanuit de boerderij over de weilanden richting Zwolle keek (zie afbeelding). “Het huis stond waar nu de IJsselallee is, op de afslag naar Windesheim. En waar nu de campus is, waren ook weilanden.”

Zelf runt Sluiter nu met zijn vrouw het bedrijf UwStadsboer, vanuit een boerderij aan de rand van Stadshagen. Hij heeft ook een winkel voor duurzame en biologische producten aan de Jufferenwal. “Mensen vinden het tegenwoordig weer leuk om eten van dichtbij en rechtstreeks van de boer te kopen. Een deel van onze melk komt van koeien die lopen op de uiterwaarden aan de IJssel, ook vlakbij Windesheim dus.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *