‘App-verbod zorgt voor minder wegpiraten’

Vanaf 1 juli krijg je 95 euro boete als je wordt betrapt op het vasthouden van je telefoon tijdens het fietsen. Wat vinden studenten van deze boete?

“Ik woon zelf buitenaf, dus op rustige wegen check ik wel eens mijn WhatsApp of zet ik andere muziek op. Als ik het dorp binnen fiets let ik goed op, want ze rijden hier als gekken. Over de weg zwalken omdat je op je telefoon kijkt kan daar echt niet, dat is vragen om een ongeluk. Ik ben dan ook voorstander van een verbod.”

Olaf Zomer (20)
eerstejaars logistics management

“Ik vind het goed dat het wordt verboden. Zelf gebruik ik mijn telefoon vooral voor de route en dat mag nu dus ook niet meer. Om niet te verdwalen heb ik een houder voor op mijn stuur gekocht en dat mag wel. Mijn moeder had het er laatst over dat fietsen met je telefoon best gevaarlijk is, pas toen besefte ik met hoe raar mijn eigen gedrag was.”

Jennifer Siemerink (19)
tweedejaars journalistiek

Niemand kan echt multitasken. Als je drie dingen tegelijkertijd doet, doe je er langer over dan als je alle drie de dingen afzonderlijk doet. Je kunt niet op je telefoon kijken en naar de weg, je zult mij dus ook nooit zien appen of bellen op de fiets. Wat mij betreft mag de politie streng handhaven op dit verbod.”

Arjanne Aarts (35)
eerstejaars lerarenopleiding godsdienst

“Als ik mij moet haasten om op mijn werk te komen zie ik mensen die appen altijd midden op het fietspad fietsen en dan kom je er niet omheen: kneiterirritant! Verbieden lijkt me een goed idee! Vroeger deed ik het ook wel, maar sindsdien heb ik mijn leven gebeterd. Ik hoop dat dit verbod voor minder wegpiraten zorgt.”

Daan van Monsjou (22)
derdejaars journalistiek

“Ik ben zelf een keer tegen een stilstaande bus aangereden omdat ik op mijn telefoon keek. Als ik auto rijdt erger ik me aan onoplettende fietsers, maar ik heb het zelf ook gedaan. Dus wie ben ik om te zeggen dat ze het niet mogen? Een verbod lijkt me dan ook geen oplossing.”

Sophie Haaije (20)
tweedejaars communicatie

Maarten Kors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *