Michelle: Vind je me dik?!?!?!?!

“Vind jij ook niet dat we allebei een beetje zijn aangekomen?” De vriend, op zijn meest subtiele manier. Ik probeer mijn tien vetrollen te verstoppen, maar dat gaat lastig. Hij heeft namelijk met het aansnijden van dit onderwerp gewacht totdat we allebei in volle naakte glorie onder de douche staan. De douche die al aan de kleine kant is, wordt nog krapper. Kon hij hier niet even mee wachten? Het witte licht van de badkamer schijnt recht op mijn cellulitis.

“VIND JE MIJ NU DIK? VIND JE MIJ NIET MEER AANTREKKELIJK?” Hij heeft het perfecte scenario gecreëerd voor een dramatische actie van mijn kant. “Nee ik vind je helemaal niet dik, maar je weet toch ergens ook wel dat ik gelijk heb?” Ja, maar. Ja, nou. Ja.

‘In een relatie komen mensen gemiddeld zeven kilo aan.’ Ik google dit feit terwijl ik een grote graai neem uit mijn zak Doritos. Waarvan de bodem veel te snel in zicht komt, maar dat even terzijde. Zeven kilo. En niet omdat je relatie een blok aan je been is of omdat je geliefde zoveel voor je kookt totdat je niet meer weet waar je het moet stoppen. Maar meer omdat samen eten zo gezellig is. Want wat komt er op tafel wanneer je degelijk genesteld op de bank naar How I Met your Mother zit te kijken? Een kaasje, een toastje met kipsaté. De droge worst uit je kerstpakket.

Een ontbijtje op bed, een zak popcorn in de bios en onbeperkt tapas eten bij UNO tot je met je gulp open naar buiten rolt. Want die garnalenkroket moest er écht nog even bij. Waar je in het begin van je relatie niet durft te eten, omdat je bang bent dat er een stukje peterselie tussen je tanden blijft hangen, doe je na een tijdje samen een wedstrijdje frikandellen eten. Want dat smaakt zo lekker na een nachtje doorhalen.

Zeven kilo’s vol liefde, speciaal voor hem. De volgende keer dat er om een ontbijtje op bed wordt gevraagd, krijgt hij de folder van de sportschool op een schoteltje aangereikt. “Ja lieverd, ik ben een beetje aangekomen. Ik heb trouwens ook gelezen dat stellen die samen sporten langer bij elkaar blijven, misschien handig na die opmerking van jou?”

Michelle van der Molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *