Michelle: Zomer, waar was je

Lieve zomer, waar was je nou? Ik had mijn benen geschoren, en de chocolade net iets vaker laten staan. Mijn luchtbed opgepompt, zodat ik ermee kon paraderen bij de Wythmenerplas. Maar het water was te koud.

Ik had mijn teennagels gelakt, voor in mijn nieuwe sandalen. Met sleehak, speciaal voor jou. Nieuwe kleren besteld, voor de hete dagen. Maar het werden truien, die ik de twee seizoenen daarvoor óók al had gedragen. Het zou dé summer of love worden. Met véél flirten, in te korte jurkjes op het terras. Zoenen met vreemden, op te vage festivals. En heel veel ijsklontjes in mijn glas Bacardi.

Er kwam een zomerhit, dat dan weer wel. Gebaseerd op datzelfde glas alcohol. ‘Ik ga zwemmen’, van Mart Hoogkamer. Zwemmen in Bacardi lemon. Zou ik ook doen, met deze winterse temperaturen. Die alcohol houdt je ten minste nog een beetje warm. De tekst van het liedje daarentegen, is al net zo triest als de paar zonnestralen die ik op mijn blote huid heb gevoeld. Al blijft ‘ie wel hangen, jij daarentegen.

En nu dan, zomer? Ik heb je een stuk of tien keer vervloekt, terwijl ik mét sokken aan maar weer voor de tv ben gaan zitten. Kijkend naar één of andere persconferentie. Gevaccineerd en wel, maar nu komt de herfst er al weer aan. Sorry zomer, dat ik zoveel klaag. Maar hebben we het dan niet al zwaar genoeg gehad?

Raambezoeken, college via een beeldscherm en een boswandeling als hete date. Jij kunt er ook niks aan doen, maar je had het in ieder geval een stuk aangenamer kunnen maken. Als je nou net even iets beter je best had gedaan.

Zitten we weer, met zijn allen in ons donkere hol. Voorbereidend op de herfst en de winter. Kaarsjes aan, warme chocomel in het pannetje en een puzzel van Jan van Haasteren op tafel. Want de ic’s liggen naar verwachting – ook in de herfst – weer vol, en een coronahobby dus vlak om de hoek.

Zomer, ik hoop dat jij je aan het opladen bent. Dat je ook dacht: wat hebben ze aan mij, als ze niet met zijn allen mogen dansen. Blote voeten in het zand. Je komt terug hè, beloofd? Dubbel zo hard, wanneer het weer mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *