Sheila’s kastanjechampignonsoep

Benodigdheden (voor 2 personen):
– 200 gram biologische kastanjechampignons
– 200 gram biologische champignons
– eventueel: handjevol biologische oesterzwammen (van Windesheim!)
– 1 rode ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 3 eetlepel cuisine soja of soja keuken (plantaardige kookroom)
– 1 eetlepel maïzena
– 1 liter water
– 2 tuinkruidenbouillontabletten
– takje peterselie

Bereidingswijze:
• Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui hierin goudbruin. Veeg alle champignons (en oesterzwammen) schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de champignons bij de ui en bak ze ongeveer 7 minuten. Voeg de cuisine soja en maïzena toe en roer het geheel goed om. 
• Breng alles over in een soeppan, schenk het water erbij en voeg de bouillontabletten toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep daarna nog 10 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Tot slot roer je er nog wat extra cuisine soja en de snippertjes peterselie doorheen. Eet smakelijk!

Er is 1 reactie op “Sheila’s kastanjechampignonsoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *