‘Gebouw X staat niet op instorten’

Bezorgde docenten en medewerkers van gebouw X kregen vanochtend uitleg over de acute sluiting van hun pand en de locaties waar ze de komende tijd kunnen werken.

Cvb-voorzitter Henk Hagoort legde uit hoe Windesheim vorige week tot het onverwachte besluit kwam dat het gebouw maandenlang dicht zal blijven omdat de vloeren verstevigd moeten worden. “Het gebouw staat niet op instorten”, verzekerde hij, “maar het risico is wel zo groot dat we het gebouw niet meer kunnen gebruiken.” Windesheim maakt nu een planning waarbij tot de zomervakantie gebruik wordt gemaakt van alternatieve onderwijslocaties en werkplekken.

Directeur Jolande Gomolka gaf vervolgens uitleg wat er inmiddels is geregeld voor de getroffen opleidingen van domein BMR. Vorige week zijn als eerste alternatieve tentamenlocaties aangewezen werk- en studieplekken voor de huidige twee weken. Momenteel worden plekken gezocht voor onderwijsperiode 2 die na de tentamens begint. Voor semester 2 wordt geprobeerd om definitieve alternatieven te regelen. “We moeten nu een paar weken behelpen. Daarna zal het wat rustiger worden omdat we opleidingen zoveel mogelijk bij elkaar gaan huisvesten”, aldus Gomolka.

Als eerste wordt waar mogelijk extra onderwijsruimte geschapen in de gebouwen op de campus, maar waarschijnlijk zal ook moeten worden uitgeweken naar ruimte in Hanzeland. Door de sluiting van de parkeergarage onder X zullen automobilisten soms uit moeten wijken naar de parking van Dinoland.

Tijdens de vragenronde aan het einde van de bijeenkomst kwam al snel de ‘schuldvraag’ uit de zaal: Is de bouwer/hoofdaannemer verantwoordelijk voor de ondeugdelijke vloeren, of de onderaannemer die ze construeerde? Hagoort antwoordde dat dit nog niet in beeld is maar dat er volop contact is met de hoofdaannemer.

Spullen ophalen uit gebouw X zal deels onder begeleiding van huismeesters kunnen plaatsvinden. Medewerkers en studenten met vragen over gebouw X kunnen terecht bij een tijdelijk servicepunt voor domein BMR, naast de ontvangstbalie van het hoofdgebouw.

Er zijn 1 reacties op «‘Gebouw X staat niet op instorten’»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *