X gebouw tot de zomer dicht

Het X gebouw is onveilig. De constructie moet worden aangepakt, en het gebouw zal daarom enige maanden gesloten moeten worden.

Dat is de conclusie van het College van Bestuur op grond van het onderzoek aan de boormonsters die een paar dagen geleden zijn genomen uit de betonnen vloeren, op verschillende verdiepingen. De boringen waren verricht op initiatief van Windesheim zelf, nadat de Dienst gebouwbeheer aanwijzingen had gekregen da de betreffende betonconstructie niet optimaal veilig was.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat betonvloeren te hoge spanningen ondervinden, en dat hier en daar langs de naden ‘onthechting’ optreedt tussen de bouwdelen. De conclusie luidt dat de vloeren zonder aanpassingen niet voldoen aan de moderne veiligheidsnormen. Ze moeten verstevigd worden. Het College gaat ervan uit dat het gebouw rond de zomer van 2018 weer in gebruik genomen kan worden.

Het is komende week toetsweek. Hiervoor zijn inmiddels alternatieve ruimtes en werkplekken op de Campus gevonden. Voor de periode daarna zal er ook buiten de campus gezocht moeten worden.

Er zijn 1 reacties op «X gebouw tot de zomer dicht»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *