‘De wanhoop, leegte en verdriet is slopend’

Aisha Smoorenburg (19) is eerstejaars studente aan het Windesheim Honours College en is op Sint Maarten opgegroeid. Deze week maakte ze zich grote zorgen over haar familie en vrienden.

st maarten‘Toen orkaan Irma over raasde kreeg ik om de vijf minuten telefoontjes en werd ik constant geappt. Mensen wilden weten hoe het met mijn ouders en mijn vriend was, maar ik wist het zelf nog niet eens!

Alle verbindingen zijn kapot. Je hoort en ziet in de media heel veel negatieve dingen: beelden van slachtoffers, plunderingen en huizen die kapot zijn, dat maakt het allemaal nog erger want je maakt je al zo bezorgd over je familie.

Twee dagen na Irma kreeg ik een belletje van mijn ouders dat ze ongedeerd waren. Dat heb ik direct op mijn Facebookpagina gezet zodat iedereen op de hoogte was. Van mijn vriend heb ik drie dagen niets vernomen maar ik scrolde met een vriendin door foto’s op Facebook en zag toevallig een foto voorbij komen waar hij op stond, toen barstte ik in tranen uit: van blijdschap dat hij in leven was.

st maarten 2Het doet op dit moment het meeste pijn om foto’s van Sint Maarten te zien. Mensen snappen niet hoe het is om alles kwijt te zijn. Alle plekken waar je herinneringen aan hebt, het is gewoon weggevaagd. Mijn ouders zeggen me hier te blijven maar ik voel me ontzettend machteloos.

Natuurlijk zou ik op een boot willen stappen en er naartoe gaan maar wat kan ik doen? De infrastructuur daar is compleet verwoest.'(RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *