Tattoo: Doornen

In deze rubriek vertellen studenten van Windesheim over hun tatoeage. Deze keer: Mariya Stoeva, eerstejaars student Global project and change management.

“Iedereen verandert: daar staat de tak met de zich ontpoppende vlinder voor. Ik was 19 toen ik voor deze studie naar Nederland kwam. Ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan: ik ben zelfstandiger geworden. Maar ook opener en toleranter. In Bulgarije, waar ik vandaan kom, kunnen de mensen daar wat van leren.

De roos, mijn andere tattoo, is een van de symbolen van Bulgarije. Ik voel me heel verbonden met mijn land. Er is veel mis daar: met de lonen, de overheid, de zorg. Maar Bulgarije heeft ook een prachtige cultuur en mooie bergen. Dat mis ik enorm.

Deze tattoo herinnert me ook aan mijn karakter. Net als een roos ben ik gevoelig, maar ik heb ook doornen. Als je me niet goed behandelt, dan ga je dat voelen.”

Tekst: Silke Polhuijs
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *