Groeten uit… de vakantie

De zomer staat voor de deur en we verlangen naar een mooie vakantie. Studenten over hun mooiste, ellendigste en meest hilarische vakantieverhalen.

Wildkamperen

“De vakantie waar ik steeds naar terug ga, is in de bergen waar ik wildkampeerde in Noorwegen. De vrijheid spreekt mij echt aan. Je kan lopen waar je wil en je hebt je hele huis op je rug. Je bent helemaal autonoom en vrij. Een moment dat ik nooit ga vergeten was om zes uur ’s ochtends. Ik moest heel nodig plassen, waardoor ik heel chagrijnig was want ik wou niet uit de tent stappen. Toen ik toch ging, was ik verbijsterd. Ik zat hoog op de berg en de zon schemerde door de wolken heen. Het was echt het mooiste wat ik ooit had gezien, dus toen was ik heel blij dat ik moest plassen.”
Daniel, student Werktuigbouwkunde


Bejaardenvakantie

“Mijn moeder en ik gingen op vakantie naar Frankrijk. Maar daar kwamen we er achter dat ik iets te oud ben geworden om met zijn tweetjes op vakantie te gaan. Het was wel leuk, maar we zaten op een plek waar je niet heel veel leuke dingen kon doen. Een typische bejaardenvakantie, maar dan voor mensen die niet bejaard zijn. Vroegen gingen we heel vaak samen op vakantie naar Frankrijk. We wilden die nostalgie herbeleven, maar op een gegeven moment moet je ook gewoon wat nieuws proberen.”
Simon, student Journalistiek

Stedentrip

“Praag is mijn favoriete stad geworden in Europa nadat ik daar vorig jaar ben geweest met mijn ouders en mijn broertje. Er zijn heel veel mooie gebouwen, niet te hoog, maar wel heel cool. Ik weet nog dat we over een brug liepen en er aan beide kanten enorme standbeelden waren om de zoveel meter. Sommige waren goud en andere weer zwart. Het was zo indrukwekkend. Ik zou graag nog een keer terug gaan naar die stad.”
Annick, student Communicatie

Nachtbraken

“We waren met een vriendengroep in Albufeira, wat super leuk was toen we aankwamen. De eerste paar dagen gingen we uit tot ’s ochtends vroeg negen uur. Daar kwam natuurlijk ook wat alcohol bij kijken, waar het bij mij toen misging. Ik heb de rest van de vakantie dood ziek op bed gelegen. Ik heb niets meer kunnen doen. Mijn vrienden zijn natuurlijk wel verder gegaan, maar mij lukte het echt niet.”
Jade, student Social Work

Bergwandelen

“Ik ga al van jongs af aan met mijn ouders naar de bergen toe. De bergen hebben echt iets magisch voor mij. Vorig jaar ging ik voor het eerst met mijn vriendin op vakantie, alleen ik was net geopereerd aan mijn knie. We gingen alsnog richting de bergen in de hoop dat alles goed zou gaan, wat gelukkig ook zo was. Ik kon gewoon een stevige klim maken. En we zijn zelfs nog naar een ander gebied gegaan om door te wandelen. Dit jaar gaan we weer en mag de fiets ook weer mee.
Jille, student Calo

Gebroken arm

“Wij waren op skivakantie. We hadden het heel leuk hadden met elkaar, tot mijn vader viel en zijn arm brak. De hele vakantie is toen in de soep gelopen. Hoewel wij verder konden skiën, zat mijn vader de hele dag alleen in het huisje. Dan voel je je schuldig. Wij zijn vanaf toen steeds eerder terug gegaan om met hem te zijn. En de laatste paar dagen zijn we helemaal niet meer gaan skiën. Uiteindelijk zijn we een dag eerder naar huis gegaan.”
Annabel, student Communicatie

Flixbus

“Ik ging na mijn examens met mijn moeder naar Berlijn toe, maar dat was een beetje ongemakkelijk. We gingen namelijk met de flixbus. Daarin zijn de stoelen ontzettend krap. Ik heb best korte benen en voor mij was het al zwaar. Stel je voor dat je 1.90 bent en in zo’n bus zit. Daarnaast was onze buschauffeur een kettingroker, dus toen wij in Hannover waren was hij echt heel lang buiten. Daarna ging hij ruzie maken met een andere buschauffeur. Toen we bijna in Berlijn waren kwam de zon op, iemand ging toen keihard gebedsmuziek op zetten, waardoor mijn iedereen heel vroeg wakker werd.”
Nicole, student Journalistiek

Vriendengroep

“Recent ben ik op vakantie geweest in Dubai met mijn vriendengroep. Het was ons eerste reisje. Het was echt een geweldige ervaring. Lekker met vrienden die je al lang kent naar het buitenland. Je beleeft mooie momenten en je bezoekt bijzondere dingen. We hebben in Dubai een hele leuke tijd gehad, vooral op de jetski. Zo zijn we de hele kust afgegaan, allemaal op aparte jetski’s. We gingen racen, foto’s maken en hebben enorm gelachen.”
Mohammed, student International business

Tekst en foto’s: Indy Roozendal
Illustraties: Judy Ballast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *