Test: Reisspellen

Camping, vakantiepark, hotel of airbnb en dan ’s avonds een ouderwets gezelschapsspel. Heerlijke vakantievibes! WIN testte vier compacte reisvarianten van bekende spellen.


Monopoly (Hasbro)

Blaak, A-Kerkhof, Neude, wie kent deze straten niet dankzij good old Monopoly? De plastic bak (tevens speelbord) is robuust en compact dus ideaal om in je koff er of tas te gooien. Het geld, de huisjes en hotels: alles aan deze reisvariant is schattig klein. De pionnetjes zijn echter zo inimini dat je ze bijna niet meer kunt oppakken. En een leesbril om de kaartjes te lezen is ook geen overbodige luxe. De prijs van ongeveer 8 euro (verschillende plekken online) is dan weer aanzienlijk goedkoper dan terecht komen op de Kalverstraat.
Cijfer: 6,5


Triominos (Goliath)

Voor wie deze klassieker niet kent: Triominos is een soort domino met driehoekige speelstenen waarmee figuren kunnen worden gelegd, die ook weer punten opleveren. De houders zijn van goede kwaliteit, net als de stenen, al zijn ze van karton in plaats van stevig plastic of kunststof. De grootte van de getallen is prima, dus oma kan ook gewoon meespelen. Het zakje waar alles in zit had wel wat compacter gekund. Prijs: ongeveer 13 euro.
Cijfer: 7


MyRummy Travel (Schmidt)

De kunststof stenenhouders van deze reiseditie Rummikub zijn meteen de verpakking: superslim bedacht! Maar voor het in en uit elkaar schuiven is wel technisch inzicht en/ of veel oefening nodig, dus dat slimmigheidje is ook meteen het grootste minpunt van deze uitvoering. Daarnaast vragen we ons af of het allemaal nog steeds zo naadloos in elkaar schuift als het spel 50 keer of vaker is gebruikt. De speelstenen zijn van kunststof en hebben dus wél een lange levensduur. Prijs? Rond de 15 euro.
Cijfer: 5,5


Sequence (Goliath)

Sequence is een soort 4-op-een-rij met een kaartspel. Deze reisvariant komt in een handig blauw opbergzakje, waardoor het makkelijk in een koff er gepropt kan worden. Het speelbord is stevig en de kaarten zijn groot genoeg om makkelijk vast te houden. Met de bijgeleverde stiftjes zet je kruizen op het speelbord dat er na veelvuldig gebruik waarschijnlijk smoezelig uit gaat zien, minpunt dus. Ook zijn de kruisjes wat lastig weg te vegen. Momenteel is dit spel voor slechts 3 euro te koop bij (onder andere) de Intertoys, de prijs is dus weer een groot pluspunt. De reisvariant wijkt overigens af van ‘echte’ Sequence, waar je met twee kaartspellen 5-op-een-rij moet halen, op een veel groter bord.
Cijfer: 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *