Zo vier ik vakantie: ‘Lekker kneuterig, maar toch luxe’ (5/5)

Vliegtuig, auto of de trein? Het kan ook avontuurlijker. Henriëtte van Ameijde, docent drama en theater, is een grote fan van haar vouwwagen. “Heerlijk praktisch.”

“We hebben al op veel manieren gekampeerd: tenten, caravans, stacaravans. Op het moment zijn we gek op de vouwwagen. Hiervoor hadden we er ook eentje, maar dat ding zakte op de oprit al door z’n wielen. Deze kochten we vorig jaar op Marktplaats, hij rijdt nog alsof ‘ie nieuw is.

Als een schelp

Dit is een zogeheten hard shell-model. Je klapt hem open als een schelp en binnen vijf minuten staat ‘ie. Er zitten twee grote bedden in, eentje voor mij en mijn man en eentje voor de kinderen. Het doek is zo groot dat je er automatisch een voortent bij hebt.

Een vouwwagen is heerlijk praktisch. We zijn thuis met z’n vijven, dan wordt het proppen met al die spullen in de auto. In de vouwwagen kun je veel extra dingen kwijt. Daarnaast is hij kleiner dan een caravan, dus dat rijdt makkelijker.

Kneutergehalte

Maar ik reis er vooral graag mee omdat het zo lekker kneuterig is. Het kneutergehalte is net zo hoog als bij een tent, maar dan met meer ruimte en luxe. Onze voortent is groot en er zit een keukentje in.

Toen twee jaar geleden knetterheet was, wilde ik naar de kust. We reden met de vouwwagen naar Kijkduin. Naar een camping met veel bomen. De vouwwagen was zo uitgeklapt, de hangmat prutsten we tussen de bomen. Het was net Zuid-Frankrijk, op een uurtje van huis.”

Tekst: Silke Polhuijs
Foto’s: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *