Marianne Timmerman: ‘Zoek de positiviteit!’

Wat me de laatste tijd steeds vaker stoort is al de teksten op digiborden en affiches op de campus. Als je daarop kijkt lijkt het wel of  studenten alleen maar uit ‘problemen’ bestaan. Ik word er soms gewoon chagrijnig van!

Natuurlijk hoeft niet alles heppie-de-peppie te zijn, dat is het ook niet, maar een beetje meer in balans zou niet misstaan. Niet alles hoeft in het teken te staan van (oplossen van) problemen, stress en beperkingen. Je zou er toch somber van worden?
Al die negatieve gedachten die het in mij oproept als ik over de campus loop. Op iedere toilet lees ik over narigheid en hoe ik ermee om kan gaan. Ik wil óók graag dingen zien waar ik spontaan blij van word en die een glimlach op mijn gezicht toveren!

Kop in het zand

Nee, ik steek echt mijn kop niet in het zand en ik weet dat er serieuze problemen zijn waar we als hogeschool aandacht voor willen en moeten hebben. Maar PLEASE, kunnen we ook een beetje humor en luchtigheid toevoegen? Het is allemaal al pittig genoeg.
Waarom niet een leuke expositie met lachwekkende  en humoristische zaken? Wat luchtige  en opbeurende ‘Loesjes’-posters, of een equivalent daarvan, in de gangen en op de toilet? Gooi er een leuke prijsvraag in voor mijn part.

Tijdens vluchtige ontmoetingen op de dag vind ik het heerlijk om even in een paar woorden een positief en spontaan contact te leggen.
Dat kan in de supermarkt, in het fietsenhok, met een collega, wachtend voor het stoplicht, maakt niet uit. Ongedwongen, luchtig, beetje grappig, maar in ieder geval iets wat de ander en mijzelf een goed gevoel geeft.
Zodat we beiden met een glimlach onze weg vervolgen. Missie ‘aanmaken gelukshormoon’: geslaagd! Kost niks en de opbrengst is ongekend.
Ben je niet zo handig in ‘small talk’? Gewoon een oprechte glimlach, een opgewekt goedemorgen of een leuk compliment is al een mooi begin!

Lichtpuntjes

Gelukshormonen zijn vluchtig, stress blijft veel langer hangen. Reden te meer om die blije rakkers extra te stimuleren. Wat je aandacht geeft groeit. Dus laten we vooral ook méér aandacht hebben voor mooie, leuke, fijne, gezellige en vrolijke dingen op de campus. Op deze manier kunnen we met elkaar heel veel beetjes gelukshormoon aanmaken. Probeer het, je wordt er blij van! Lichtpuntjes, je kunt er naar zoeken, maar je kunt er ook een ZIJN!

En uh, dankjewel Windesheim, voor het festival dat 28 mei op de campus wordt gehouden! Daar wordt iedereen blij van! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *