Windesheim wéér tweede beste brede hogeschool

Hogeschool Windesheim is, net als afgelopen jaren, uit de bus gekomen als tweede beste brede hogeschool van Nederland.

De rangschikking wordt jaarlijks vastgesteld en gepubliceerd in de Keuzegids HBO. De beoordelingen zijn gebaseerd op studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) en studiesuccescijfers van de Vereniging Hogescholen. Twaalf studies van Windesheim kregen het stempel Topopleiding.

Dit resultaat werd gevierd met een gratis kop goede koffie met iets lekkers erbij voor studenten, docenten en medewerkers, zie foto boven dit bericht.

‘Geen doel op zich’

Inge Grimm, voorzitter van het college van bestuur van Windesheim laat in een reactie op Sharenet weten: “Wij zijn trots op deze prachtige waardering! Het is een compliment aan alle docenten, onderzoekers, medewerkers uit de stafdiensten en bedrijfsvoering, studenten. Deze positieve waardering in de Keuzegids HBO stellen wij zeer op prijs, maar is niet een doel op zich. Wat we veel belangrijker vinden is dát wat wij dagelijks kunnen bieden aan onze studenten en professionals. Dat zij zich kunnen ontwikkelen, kennis aangereikt krijgen om te leren, dat er ondersteuning is bij een functiebeperking, hulp bij een probleem en voldoende flexibiliteit om een persoonlijke leerroute uit te stippelen.”  

“Gezien worden als de één na beste grote hogeschool is erkenning voor het werk dat we met elkaar verzetten. En waar we mee doorgaan in onze koers naar 2028. Samen met onze omgeving leren, ontwikkelen, innoveren door praktijkgericht onderzoek en onderwijs. Samen actief bijdragen aan een betere wereld.” 

Topopleidingen

De twaalf bacheloropleidingen met het stempel ‘topopleiding’ zijn in Zwolle: Elektrotechniek, Ruimtelijke Ontwikkeling, Finance & Control, Global Project and Change Management, Human Resource Management, Logistics Engineering, Logistics Management en de docentenopleidingen Lichamelijke Opvoeding, Frans, Gezondheidszorg en Welzijn, Wiskunde. In Almere kreeg alleen de studie Ruimtelijke Ontwikkeling het predicaat ’topopleiding’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *