Buurtbewoners niet blij met nieuwe locatie Windesheim Almere

Vorige week gaf de gemeente groen licht voor het realiseren van een nieuw Windesheimgebouw tussen restaurant De Beren en het ziekenhuis. Maar een aantal omwonenden aan de Esplanade ziet dat niet zitten en gaat bezwaar aantekenen tegen de vergunning.

Duurzaam en groen, ruim en levendig, verbonden met de stad en met de Flevopolder. Dat zijn Windesheim’s steekwoorden in het ontwerp van de nieuw te bouwen locatie. Het campusgebouw moet een thuis worden voor ruim vijfduizend studenten en bijna driehonderd medewerkers. Directeur van Windesheim Almere Hasib Moukkadim schrijft op zijn LinkedIn-profiel “erg blij te zijn met deze belangrijke stap om te komen tot een nieuw schoolgebouw in het hart van Almere”. Nabij het schoolgebouw komt ook een restaurant, kleine parkeerplaats, een wandelboulevard en en woningen waar 1250 studenten zich kunnen huisvesten.

Maar dat vinden sommige omwonenden veel te chaotisch. Volgens de lokale omroep 1Almere gaan meer dan dertig Almeerders bezwaarschriften indienen tegen de bouwvergunning. Ook zijn de omwonenden het niet eens met de hoogte van de gebouwen en de hoeveelheid studentenflats. “En dan hebben we het nog niet over het verdwijnen van de meer dan 600 parkeerplekken, waardoor er echt een verkeersinfarct gaat ontstaan”, reageert Co Pieters bij 1Almere. Hij is een van de initiatiefnemers van het bezwaarschrift. “Er komen daar straks meer dan 6000 studenten te wonen en te studeren. Al die drukte moet ergens heen en dat gaat dan naar het centrum of de Esplanade.”

Windesheim hoopt midden 2024 te kunnen starten met de bouw. Twee jaar daarna moet de nieuwe onderwijsinstelling aan het Weerwater klaar zijn. Tot eind deze maand kan er door omwonenden nog bezwaar worden gemaakt bij de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *