Deel opleidingen start met Digitale Campus

Het bestuurscollege heeft definitief besloten om komend studiejaar te starten met de ‘Digitale Campus’. Wel zullen er in september iets minder opleidingen beginnen dan eerder gepland, om mogelijke tegenvallers bij het opstarten goed in de hand te kunnen houden.

De rest van de opleidingen zal per september 2024 overstappen naar het nieuwe systeem. Dat laat het bestuurscollege weten naar aanleiding van het overleg met het Directieteam. Het ‘go/no-go’ besluit moest begin april genomen worden, zodat de opleidingen het nieuwe systeem kunnen gaan voorbereiden voor het komende studiejaar.

Bij de Digitale Campus zijn diverse systemen en koppelingen zo ingericht dat studenten zelf hun vakken en toetsen kiezen en aanvinken in een persoonlijke digitale omgeving. Uitgangspunt is dat studenten zelf ‘de regie nemen’ op hun leerroute en zelf onderwijsactiviteiten inplannen.

Acceptatietest

Eind vorig jaar rees er twijfel of het zou gaan lukken om het systeem op tijd af te krijgen. De medezeggenschapsraad drong aan op een helder go/no-go moment rond 1 april 2023.
Die formele ‘go’ is nu dus gegeven. Volgens het bestuurscollege is de bouw van nieuwe systemen en koppelingen de afgelopen maanden volgens planning verlopen. En bleek uit een laatste ‘keten-acceptatietest’ dat de systemen voldoende ontwikkeld zijn.

Nu de informatieketen in gebruik genomen kan worden, zal de komende maanden blijken wat er aanvullend nodig is. Het team digitale campus en de implementatieteams adviseerden wel om met minder opleidingen dan gepland te starten in september, om zeker te zijn dat de implementatie behapbaar zal zijn.

Binnenkort wordt duidelijk welke opleidingen in september starten met het nieuwe systeem en welke studies een jaar later zullen overstappen.

Lees ook het eerdere nieuwsartikel: Eerstejaars krijgen soepele start in Digitale Campus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *