‘In de Spiegel staan is onze droom’

Dionysos de Zwolse toneelvereniging voor jongvolwassenen, presenteert deze week de eerste theatervoorstelling op Windesheim.

Veertien spelers oefenden de afgelopen maanden onder leiding van theaterdocent Rico Coenen uiteenlopende onderdelen van tekst- en muziektheater. In tweetallen werkten zij aan verschillende presentaties met allemaal dezelfde opdracht, die luidt: vertaal je favoriete kunstenaar, kunststroming of kunstwerk naar theatraal materiaal.

De voorstelling met als titel ‘When Art Was Born’ belooft een “creatieve avond te worden met veel humor, muziek, kunst en monologen”, aldus mede- organisator Imke de Jonge.  “We willen jonge mensen die heel erg van theater houden op een laagdrempelige manier laten zien wat we doen. Plezier staat voorop.”

Ruim anderhalf jaar gelden werd Dionysos opgericht als studententoneelvereniging maar Imke en medebedenkers van de vereniging hebben de doelgroep enorm verbreed: “Ook jonge mensen, die al een tijdje student af zijn en van theater houden, moeten gewoon lekker kunnen spelen. De drang naar creativiteit stopt niet op je dertigste.”

Benieuwd naar de voorstelling? Er zijn nog tickets voor een schappelijk bedrag van 2,00 euro per stuk! Lid worden van Dionysos kost niets. Wil je meer weten over de studententoneelvereniging Dionysos of wil je je aanmelden voor een repetitieavond? Mail dan naar stv.dionysos@gmail.com

Bron foto: Imke de Jonge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *