Campus krijgt koffie met smaak van ‘rood fruit en chocolade’

Vanaf januari stroomt er uit de koffieautomaten op de campus een blend van drie koffiebonen uit verschillende windstreken van Rwanda. Medewerkers en studenten van Windesheim werden vorige maand gevraagd twee blends te proeven en vervolgens hun mening te geven en voorkeur uit te spreken.

Bijna achthonderd mensen deden mee aan deze smaaktest, ongeveer 54 procent koos voor blend 1. “De blend die Windesheim heeft gekozen bestaat uit een samenstelling van drie verschillende soorten koffiebonen uit Rwanda”, laat facilitair adviseur Mark van Vilsteren weten. “De koffie uit het zuidwesten (Sholi) brengt tonen van rood fruit in de blend, de koffie uit het oosten van Rwanda (Juru) voegt tonen van chocolade en kruiden toe. De koffie van Nova uit het noordoosten is een verbindende factor en brengt de smaken samen.”

De bonen worden gebrand door branderij Koffielust, gevestigd in de PI in Veenhuizen. De koffieblends zijn op de markt gebracht onder de naam ‘De Idealist’ en worden geleverd door Pure Africa, het bedrijf van oud-calostudent Ando Tuininga.

De bonenblend komt in alle ‘goedkope’ koffieautomaten op Windesheim in Zwolle en Almere. De koffies van cateraar Eurest (bijvoorbeeld de koffiecorners) vallen daar niet onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *