Smaaktest: welke koffie wordt het?

Welke koffieblend komt er vanaf 1 januari in de automaten op de campus? Door middel van een smaaktest kan iedereen op Windesheim z’n mening geven. Wordt het de koffie uit de ene automaat die misschien een tikje bitter smaakt, of toch die andere, lichtzoetige blend?

Je mening geven (in de vorm van een cijfer) kan vandaag en morgen nog, tussen 8.00 en 15.00 uur in de C-kantine. En, niet onbelangrijk, de koffie is gratis.

Eerlijke prijs

In beide automaten zitten blends van bonen afkomstig van boerencoöperaties uit Rwanda, die daarvoor een eerlijke prijs krijgen. De bonen worden gebrand door branderij Koffielust, gevestigd in de PI in Veenhuizen. De koffieblends zijn op de markt gebracht onder de naam ‘De Idealist’ en worden geleverd door Pure Africa, het bedrijf van oud-calostudent Ando Tuininga.

De bonenblend die straks als lekkerste uit de bus komt, komt in alle ‘goedkope’ koffieautomaten op Windesheim. De koffies van cateraar Eurest (bijvoorbeeld de koffiecorners) vallen daar niet onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *