Test: Kauwgom

Frisse adem na een kopje koffie of gewoon even een lekkere smaak in je mond: kauwgom doet wonderen. WIN testte vijf soorten suikervrije kauwgom met de smaak ‘fresh’.


Fresh Mint Gum (Jumbo)

De prijs is aantrekkelijk: 1,68 euro voor zeventig stuks. Voor de rest is er weinig positiefs te melden. Behalve misschien dat de smaak snel verdwijnt, wat in dit geval een pré is. Deze kauwgom is namelijk erg scherp voor eentje in de categorie ‘fresh’. Ook moeten je kaken flink aan het werk; het is een behoorlijk stug ding.
Cijfer: 5


Sportlife Spearmint

Deze kauwgom smaakt een tikje bitter bij de eerste paar keer kauwen, maar al gauw wordt dat beter. De lekker frisse smaak blijft, in tegenstelling tot veel andere merken, lang in je mond. Het is wel een beetje een slap en klein gummetje, vinden de leden van het testpanel. Het prijsverschil met ‘eigen merk’-kauwgom is aanzienlijk, de Sportlife is de op één na duurste in deze test. Voor 68 stuks betaal je 4,54 euro.
Cijfer: 6


Frezzh (Action)

Deze kauwgom heeft een vloeibaar binnenkantje. Dat geeft een lichtfrisse sensatie maar het is maar een héél klein drupje, beetje karig. Qua smaak zijn de meningen verdeeld: van ‘goed fris’ tot ‘gewoontjes’. Dit gummetje is de grootste van de vijf die WIN testte, wat als voordeel heeft dat je er bellen mee kunt blazen, awesome! De prijs is oké, 1,79 euro voor vijftig stuks.
Cijfer: 5,5


Mentos Pure Fresh

Ook deze kauwgom heeft een drupje binnenin. Over de mondbeleving en smaak is WIN erg tevreden: de eerste paar keer kauwen doen krokant aan en de smaak is zoetig en lekker fris, al blijft dat niet heel lang hangen. De blauwe glitters op de buitenkant kan op goedkeuring rekenen, het geeft iets feestelijks. De Mentos is de duurste van het stel: 4,82 euro voor 50 stuks. In verhouding bijna vijf keer zo duur als de goedkoopste kauwgom!
Cijfer: 6,5


Freshlife (Aldi)

Deze verpakking doet gedateerd en goedkoop aan, maar dat past bij de prijs. Met 1,56 euro voor 70 stuks is dit de goedkoopste van het stel. De smaak is een tikkeltje scherp maar wel lekker fris, dus wie snel van een koffi esmaak af wil, zit hiermee goed. Qua kauwgemak is het een wat stug gummetje, moet je van houden.
Cijfer: 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *