Eelco Boss: SPAR university

Eindelijk! Tien jaar na het sluiten van de Windesheim – kroeg is er eindelijk weer goedkope alcohol op de campus te krijgen dankzij SPAR. Alcohol is ‘back to school!’, het tijdperk van betutteling is ten einde gekomen. En rijen snoep, chips en chocolade zover het oog reikt. En veel, heel veel verpakkingsmateriaal. De plasticsoep is een linkse hoax en fuck het preventieakkoord. Daar vegen we op Windesheim onze… Thierry hoeft zich echt geen zorgen te maken over de linkse indoctrinatie op Windesheim, op Windesheim krijgen cynische ondernemers nog gewoon ouderwets rechts vrij spel!

 Er liggen inderdaad ook wat peperdure vegetarische excuussalades en je kunt er feelgood-sojamelkcappucino krijgen, maar die kunnen niet verhullen dat er wat cynische adders onder de SPAR liggen…

Ik lees in de WIN dat SPAR een duurdere supermarkt is dan een normale supermarkt. Omdat studenten harder genaaid moeten worden dan ‘gewone’ Nederlanders? Maar, zul je zeggen, er is nu natuurlijk wel sprake van gezonde concurrentie op de campus, dan dalen de prijzen vanzelf. Mis! Ik citeer uit hetzelfde artikel: ‘Bij de overname van de campuswinkel werkt SPAR nauw samen met Windesheims cateraar Eurest. Ze proberen te voorkomen dat er te veel concurrentie ontstaat tussen de nieuwe winkel en de restaurants van Windesheim (…)’.

Tuurlijk, concurrentie moet te allen tijde voorkomen worden omdat… studenten nu eenmaal kaalgeplukt moeten worden? Omdat de commerciële belangen van de multinationals Eurest en de SPAR ver verheven zijn boven die van de studenten? Je moet wel lef hebben om zo schaamteloos in de krant te zetten dat je aan prijsafspraken en marktverdeling doet ten nadele van, vooral, studenten. De oligarchen in de Sovjet-Unie deden tenminste nog hun best om te verhullen dat ze volk bedonderden.

Studenten! Laat je niet langer naaien op de campus: nu de energieprijzen de pan uitrijzen en de inflatie in de dubbele cijfers giert, kun je de kosten drukken door hele dagen op Windesheim door te brengen: gratis warmte en elektriciteit! Alleen slapen moet nog thuis, maar dat kan met de kachel uit. Gratis douchen kun je in het S-gebouw, plassen en poepen alleen nog op een Windesheim toilet. En neem natuurlijk wel je eigen eten mee!

Er zijn 1 reacties op «Eelco Boss: SPAR university»

  1. Sander schreef:

    Natuurlijk is er geen sprake van gezonde concurrentie. Het is veeleer een duopolie. Maar onze studenten zijn hbo-professionals en geen lammeren die zich willoos naar de slacht laten brengen toch ?
    Windesheim traint onze studenten in de HBO competenties. Waaronder creativiteit en complexiteit in handelen en probleemgericht werken. De zogenaamde 21st century skills. Het geld wat onze studenten verdienen met hun bijbaan mogen ze toch zelf naar eigen inzicht besteden. De verlokkingen weerstaan van al het lekkere als je honger hebt in je maag is gewoon lastig. Spar University is dan ook de ultieme test of studenten de korte termijn behoefte kunnen uitstellen en vooruit plannen. Als ze besluiten toch hun (te dure) eten daar te kopen lijkt mij dat een (min of meer) bewuste keuze en grotendeels een eigen verantwoordelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *