SPAR op plek van campuswinkel

De ‘SPAR university’ opent volgende week zijn deuren op de Zwolse campus van Windesheim.

De nieuwe winkel, waar studenten en medewerkers onder andere etenswaren, tussendoortjes en schoolspullen kunnen halen maar ook een warm drankje, gaat maandag (29 augustus) open.

De nieuwe SPAR university is op de begane grond van het C-gebouw te vinden naast het entreegebouw. De winkel met zo’n 300 meter vloeroppervlakte zit op dezelfde plek waar tot de zomer de Canon campuswinkel en de repro-afdeling van Windesheim gevestigd waren.

Het inrichten van de winkel is nog druk gaande

De SPAR supermarkt heeft de laatste jaren in diverse steden ‘Grab & Go’-supermarkten geopend onder de merknamen SPAR city en SPAR university. Daarbij gaat het om winkels die over het algemeen iets duurder zijn dan een normale supermarkt en met een beperkter assortiment, gericht op forensen en studenten die over het algemeen snel en makkelijk een kant-en-klaar product willen kopen. SPAR university-winkels bestonden al in vijf andere steden.

Bekende gezichten

“We gaan in Zwolle nog even kijken hoe we het op Windesheim precies willen invullen”, vertelt storemanager Christiaan Schippers (43), die deze week de laatste loodjes legt aan de verbouwing. Erica Pluim en Marieke de Kleine, bekende gezichten van de oude campuswinkel, gaan ook in de nieuwe Windesheim SPAR werken. “Voorlopig gaan we op maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 19 uur open, maar dat kan in de toekomst misschien nog veranderen”, aldus Schippers.

Storemanager Christiaan Schipppers bij de koelschappen van de nieuwe Windesheim winkel

Midden in de winkel komt een groot ‘foodplein’ met verse broodjes, smoothies en salades, met nadruk op duurzaam en gezond. Naast de bar komen tafels met een stuk of tien krukken waar je de klant iets kan drinken. Verder staan er koelingen en stellingen met allerlei ‘to-go’ artikelen, zoals flesjes water, drankjes, snoep en snacks.

Kantoorartikelen

Schippers wil proberen het assortiment in de Zwolse vestiging zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen van de Windesheim studenten en medewerkers. Die waren gewend om in de oude campuswinkel ook kantoor- en cadeauartikelen te kunnen halen. Daarom biedt de SPAR university nu ook een beperkt aanbod aan cadeaus, waardebonnen en schoolspullen.

Midden in de winkel verrijst een groot foodplein

Bij de overname van de campuswinkel werkt SPAR nauw samen met Windesheims cateraar Eurest. Ze proberen te voorkomen dat er te veel concurrentie ontstaat tussen de nieuwe winkel en de restaurants van Windesheim, die ook to-go artikelen verkopen.

Schippers: “Het aanbod overlapt voor een deel, maar voor de consument betekent het meer keuzemogelijkheden. We willen op verschillende manieren samenwerken. Er worden een paar kantinemedewerkers gedetacheerd naar SPAR om te kijken of er een match is. Ook zoeken we nog een aantal student-medewerkers ter versterking van de winkel.”

Printopdrachten

De repro afdeling is weg uit C maar niet verdwenen van de Zwolse campus. Die afdeling is samen met de postkamer verhuisd naar gebouw D.

Daar opent een nieuw zogenoemd ‘Quick Service Punt’, waar medewerkers en studenten terecht kunnen voor postzaken, kantoorartikelen, eenvoudig printwerk en adviezen voor bijvoorbeeld vormgeving en drukwerk. Grote printopdrachten en drukwerk worden niet meer op de campus gemaakt, maar van die verandering zullen medewerkers en studenten niets merken.

Een aantal andere producten die bij de oude campuswinkel aangeboden werden kunnen binnenkort online besteld worden, via het Windesheim serviceplein, het ICT loket en een nieuwe Windesheim webshop.

Er zijn 2 reacties op «SPAR op plek van campuswinkel»

  1. M schreef:

    Als de vers belegde broodjes net zo lekker zijn als die van Spar City op het Lubeckplein dan wordt ik vaste klant. 🙂

  2. D schreef:

    Ik neem altijd een lunchpakketje mee. Veel goedkoper en minder afval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *