Test: Handschoenen

De winters zijn niet meer als vroeger. En dat geldt ook voor de winterhandschoenen, zo moet het WIN testteam constateren. Goedkoop is duurkoop.

Thermolate Gloves

Van de Action. 2 euro. De enige gevoerde handschoe – nen in onze test – en dat voel je ook. ‘Heerlijk warm!’ ‘Lekker wolkig!’ En ze zijn mooi lang, dus geen koude polsen. Maar wat de naam betekent… Tip: XXL is gewoon L.

Cijfer: 7,5

Grijze muizen

Van de Zeeman. Het testteam kon enig medelijden niet onderdrukken, Met deze zielige dunne handschoentjes én met de consument die denkt voor 75 eurocent klaar te zijn. Dun en zwak. Alleen al het testen werd het paar te veel.

Cijfer 4,5

Roze glimmers

Van de C&A. Een ‘metalized’ look maakt deze roze handschoenen tot een must have voor de moderne damesgarderobe. Redelijk stevig, wel wat kort, hopelijk houdbaar voor een maandje. Maar daarna is het toch lente.

Cijfer: 6

Fleece, van de Wibra

Zien er goed uit, maar het nadeel van fleece is en blijft dat het niet echt rekt en strekt. Zoek een goed passend paar! De boord irriteert, je vreest de zweetvorming, maar: je kunt er mee appen.

Cijfer: 6

‘Touchscreen compatible’, heten deze jongens van de Hema. De zwarte vingertopjes doen net alsof ze dé uit – vinding van het jaar zijn maar het testteam wist allang dat alle handschoenen ‘compatible’ zijn (behalve de Thermolate). Sterker dan de concurrent, duurder ook (drie euro) maar toch vooral een ordinair klein hand – schoentje dat alleen met veel geluk de lenteaardappeltjes haalt.

Cijfer: 6,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *