Medewerkers moeten weer meer thuiswerken

Per 13 november zijn de coronamaatregelen verder aangescherpt door het kabinet. De fysieke lessen op Windesheim kunnen doorgaan. Maar medewerkers en docenten moeten, als het niet om onderwijs gaat, weer zoveel mogelijk thuis werken.

De maatregelen duren tot zaterdag 4 december 2021. Het college van bestuur heeft de gevolgen voor Windesheim op een rij gezet in een update op Sharenet Nieuws.

Volgens het bestuurscollege keert Windesheim terug naar de situatie van begin september. “Daar zijn we ondanks alles blij mee, omdat we weten dat het voor onze studenten en docenten belangrijk is om fysiek les te kunnen volgen.”

Maximum groepsgrootte

De belangrijkste wijziging voor het onderwijs is dat er nu een aangepaste groepsgrootte geldt van maximaal 75 personen per onderwijsruimte, met uitzondering van tentamens en examens. Het onderwijs in de avonduren kan ook doorgaan.

De lessen van periode twee, die aanstaande maandag begint, kunnen dus doorgaan. Alleen colleges met meer dan 75 studenten moeten worden aangepast. Studenten worden geïnformeerd door hun opleiding over de aanpassingen van deze colleges.

Medewerkers en docenten krijgen, als het niet om onderwijs gaat, het dringende advies om vanaf maandag hun werkzaamheden zoveel mogelijk thuis uit te voeren.

“Fysieke teambijeenkomsten, die nuttig en wenselijk zijn voor het onderwijs, kunnen doorgaan. Overweeg als organisator wel of er een ander alternatief mogelijk is om zo bij te dragen aan het verminderen van het aantal contacten”, aldus het bestuurscollege.

Evenementen

Geplande onderwijs gerelateerde evenementen kunnen doorgaan als er niet meer dan 75 mensen aanwezig zijn. Als er meer gasten uitgenodigd zijn zal meestal een oplossing gezocht worden in een combinatie van fysieke en online bijeenkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *