Al gezien? Frisgroene moswand in nieuwe entreehal

De hoofdkantine heeft aan de achterzijde een splinternieuwe entreehal met als opvallende blikvanger een grote, groene wand bedekt met mos.

Waarom een moswand? “Mensen voelen zich prettiger in een groene omgeving”, vertelt Anne-Greet Kreder van de facilitaire afdeling van Windesheim. “Groen werkt sfeerverhogend en daarnaast zuiveren planten de lucht. Bovendien heeft een groene wand een akoestische waarde, de ruimte klinkt minder hol.”

Onderhoudsarm

Een groot voordeel van mos ten opzichte van een gewone plantenwand is dat je mos geen water en voeding hoeft te geven. Anne-Greet: “Dat haalt het mos zelf uit de lucht. Minder onderhoud dus dan bijvoorbeeld de plantenwanden in gebouw X.”

De nieuwe entreehal is niet de enige plek op de campus waar mos te vinden is. Mogelijk komt er tussen de receptie in de centrale entreehal en de schuifdeuren naar de hoofdkantine ook een grote groene wand. En in gebouw E is al langer een (klein) stukje moswand. Maar dat begint al een beetje te ruiken, vertelt Anne-Greet. “We gaan even kijken hoe we dat het beste kunnen oplossen.”

Flinke renovatie

De nieuwe entreehal en de moswand zijn onderdeel van een grootschalige renovatie van gebouwen B en C, met veel aandacht voor ‘groen’. Zo wordt de gevel aan de achterzijde van gebouw B binnenkort bekleed met groen, zoals te zien is op de laatste twee afbeeldingen in de diavoorstelling hieronder.

Er zijn 1 reacties op «Al gezien? Frisgroene moswand in nieuwe entreehal»

  1. Anton schreef:

    Ik ben nu best vaak langs deze moswand gegaan, maar nadat mijn neus eerst de frisse buitenlucht heeft mogen genieten is het toch altijd weer een penetrante geur welke deze moswand afgeeft. Dit is vanaf het begin al zo en deze geur wil maar niet weggaan. Een milde chemische geur wat mij niet aan een fris stuk mos doet denken. Ik hoop toch echt dat deze geur toch eens zal verdwijnen om optimaal van deze moswand te kunnen genieten. De kleur is namelijk heel mooi en groen = goed! Hoe meer groen in de omgeving hoe beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *