Al gezien? Frisgroene moswand in nieuwe entreehal

De hoofdkantine heeft aan de achterzijde een splinternieuwe entreehal met als opvallende blikvanger een grote, groene wand bedekt met mos.

Waarom een moswand? “Mensen voelen zich prettiger in een groene omgeving”, vertelt Anne-Greet Kreder van de facilitaire afdeling van Windesheim. “Groen werkt sfeerverhogend en daarnaast zuiveren planten de lucht. Bovendien heeft een groene wand een akoestische waarde, de ruimte klinkt minder hol.”

Onderhoudsarm

Een groot voordeel van mos ten opzichte van een gewone plantenwand is dat je mos geen water en voeding hoeft te geven. Anne-Greet: “Dat haalt het mos zelf uit de lucht. Minder onderhoud dus dan bijvoorbeeld de plantenwanden in gebouw X.”

De nieuwe entreehal is niet de enige plek op de campus waar mos te vinden is. Mogelijk komt er tussen de receptie in de centrale entreehal en de schuifdeuren naar de hoofdkantine ook een grote groene wand. En in gebouw E is al langer een (klein) stukje moswand. Maar dat begint al een beetje te ruiken, vertelt Anne-Greet. “We gaan even kijken hoe we dat het beste kunnen oplossen.”

Flinke renovatie

De nieuwe entreehal en de moswand zijn onderdeel van een grootschalige renovatie van gebouwen B en C, met veel aandacht voor ‘groen’. Zo wordt de gevel aan de achterzijde van gebouw B binnenkort bekleed met groen, zoals te zien is op de laatste twee afbeeldingen in de diavoorstelling hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *