Hoofdgebouw krijgt groene nieuwe entree

De aanleg van het nieuwe entreegebouw aan de achterkant van gebouw C is begonnen. Er komt een mooie glazen entreehal en een plantsoen met bankjes ernaast, waarmee het gerenoveerde gebouw een groene uitstraling krijgt.

Afgelopen weken is het trottoir voor de draaideur verwijderd en de fundering voor het nieuwe entreegebouw aangelegd (zie foto).

Over een paar maanden komen bezoekers dus niet meer door de draaideur binnen, maar door de glazen hal die ervóór gebouwd wordt. De entree leidt naar de centrale kantine van het C-gebouw.

Houten hok

In de oude situatie was deze hoofdingang van B en C weinig opvallend en ook niet erg mooi, vooral omdat er een houten hok naast stond voor de containers van de kantine. Dat hok is inmiddels afgebroken en op die plek komt later een groen plantsoen met bankjes.

Zo ziet de nieuwe entree (gezien vanaf de kant van gebouw X) er straks uit, als de renovatie van gebouwen B en C klaar is (Illustratie: LIAG)

“De entree wordt straks mooier en beter herkenbaar”, vertelt Fabio Ottenbros van de afdeling huisvesting. “Aan de zijde van het plantsoen krijgt de hal een grote glazen wand die als overgang dient voor binnen-buiten. Het gebouw helpt ook om tochtwerking te voorkomen in de kantine.”

Om het binnen-buiten effect nog te vergroten, krijgt de entreehal een moswand aan de zijde van de Pabo-vleugel. “Dat sluit mooi aan op de groene gevels die aan de achterzijde van gebouw B gerealiseerd worden.”

Waarschijnlijk kan de nieuwe entreehal begin april in gebruik genomen worden, het plantsoen ernaast wordt komende zomer ingericht.

Facelift B en C

De aanleg van de entreehal is onderdeel van een facelift van gebouwen B en C, die afgelopen zomer is begonnen en doorgaat tot einde 2021. Daarbij krijgen de 35 jaar oude gebouwen nieuwe gevels, beglazing en daken met een betere isolatie en er wordt een klimaatinstallatie aangelegd.

Tijdens de renovatie wordt het leegstaande gebouw D gebruikt voor tijdelijke lesruimten en kantoren van de medewerkers en docenten van B en C.

Intussen vorderen de renovatiewerkzaamheden aan gebouw B vorderen flink. “We zijn daarmee twee maanden later gestart dan aanvankelijk gepland, omdat de engineering meer tijd kostte dan verwacht. Daardoor zal de terugkeer van de gebruikers van B niet in april plaatsvinden maar tijdens de zomer”, aldus Ottenbros.

De medewerkers en docenten zullen tijdens de zomervakantie kunnen terugverhuizen uit hun tijdelijke onderkomens in gebouw D en de lokalen en kantoren van B opnieuw inrichten. Direct daarna, dus ook tijdens de zomervakantie, zullen de gebruikers van gebouw C naar de tijdelijke kantoren in het D-gebouw verhuizen.

Eindoplevering

In het najaar van 2021 wordt de renovatie van gebouw C afgewerkt. Ottenbros: “De eindoplevering is nu eind december gepland. Vanaf het tweede semester kan het onderwijs starten in het vernieuwde C-gebouw. Voordeel van deze planning is dat die goed aansluit op de onderwijsplanning en we niet halverwege een periode hoeven te verhuizen.”

Bekijk de laatste foto’s van de renovatie van B op onze Facebookpagina

Meer over de renovatieplannen voor B en C lees je in: Nieuw gezicht voor oude hoofdgebouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *