Zo vier ik vakantie: ‘Dit was ooit een politiebusje’ (3/5)

Vliegtuig, auto of de trein? Het kan ook een avontuurlijker. Stefan Boonen, student industrieel product ontwerpen, bouwde een politiebusje om tot ultiem vakantievoertuig. “Alles moest nog gemaakt worden.”

“Mijn vader kwam deze camper tegen op een veilingsite, toen was het nog een gewoon busje. Er zat alleen een bodemplaat in, verder niks. Vroeger is ‘ie door de politie gebruikt. De achterste ramen waren geblindeerd en op het dashboard zaten nog de gaten waarin de politieradio’s waren vastgeschroefd.

Sterkere band

We hebben er zelf een camper van gemaakt. We boorden gaten, zetten er ramen in, maakten een hefdak. En we vulden de wanden met isolerend materiaal, plaatsten een nieuwe bodemplaat, bouwden kastjes, bedden, een keukentje, stroomvoorziening… Echt alles moest nog gemaakt worden.

Mijn vader is automonteur, ik studeer industrieel product ontwerpen en mijn moeder is interieuradviseur. Die combinatie kwam goed van pas. Het was supergezellig om dit samen te doen. Onze band was al goed, maar is hierdoor nog sterker geworden. Je weet precies wat je aan elkaar hebt.”

Steile bergwegen

Daarna zijn we vaak met z’n vieren op vakantie geweest, mijn ouders, mijn broertje en ik. Vaak gingen we met de camper naar de bergen: Frankrijk, Spanje, Italië. Op de steile bergwegen en in de vele bochten leer je goed rijden in een camper.

Toch zullen we niet zo vaak meer met z’n vieren gaan, mijn broertje en ik gaan vaker onze eigen weg. Maar de camper mag ik altijd gebruiken, ook in mijn eentje.”

Tekst: Silke Polhuijs
Foto: Jasper van Overbeek

Er is 1 reactie op “Zo vier ik vakantie: ‘Dit was ooit een politiebusje’ (3/5)

  1. Linda schreef:

    Jeetje wat knap, hij ziet er prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *