Samira: Bad boy in de badkamer

Ik ben hartstikke pro milieubewustzijn: minder plastic, minder onnodige verpakkingen en ik volop bezig met afval scheiden. Maar er is één ding waar ik erg veel moeite mee heb: kort douchen. Ja hartstikke slecht, ook voor de kosten, maar ik woon nog vrolijk thuis dus ik betaal de rekening niet (als je dit leest, sorry mam!). Dit heeft er wel voor gezorgd dat wij een paar jaar geleden enorme waterschade hadden door een lek ergens in de douche… Laat ik het zo zeggen, het regende ineens ook in het trapgat.

Mijn ouders doen dit soort reparaties graag zelf, maar je weet hoe dat gaat: volgende week komt beter uit, er is nog geen nieuwe douche, er komt voortdurend wat tussen… en zo kwam het dat wij bijna vier jaar zonder douche zaten. Tot een paar weken terug. Ineens was besloten dat er een nieuwe kwam, hiep hiep hoera! En niet zomaar een douche, nee nee. Deze bad boy heeft een regendouche, jets, LED’s, radio én een of andere waardeloze telefoonfunctie die we niet gaan aansluiten. Wat wil je nog meer van een douche?

Dat betekende dus klussen, want wij zijn zó handig, dat doen we natuurlijk wel even zelf. Eerst de oude douche eruit (het vieze stinkding) en muren netjes maken. Maar ga je écht primer halen voor veertien tegeltjes? Nee, kan vast ook wel zonder. Dat bleek wat optimistisch, dus hoewel ik heel mooi had leren tegelen, vielen ze er de volgende dag vrolijk weer vanaf. Niet getreurd, gewoon opnieuw en dan hopen dat ze wel blijven plakken.

Zo hadden we na ons vier jarige douche-loze bestaan ineens een luxe waterverspiller. Heerlijk! Ik spring er nu om de haverklap onder. Vlekje op mijn hand? Oh, ik douche wel even. Mascara onder mijn oog? Joe, ik sta al in de badkamer.

Dan dus toch maar een stapje erbij wat betreft afval scheiden en recyclen.

Samira Antonisse, eerstejaars journalistiek op Windesheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *