Sushmita: Leren leven in het Hier en Nu

Ken je dat? Je twijfelt of hetgeen wat je nu doet wel helemaal bij je past en je blijft maar denken aan de toekomst. Want, wat als alles misgaat?! Wat als je toch geen diploma haalt? Je wordt ouder, loopt misschien studievertraging op doordat je twijfelt, en het bedrag op Mijn DUO wordt steeds hoger. Je bent bang dat alles in duigen valt en je blijft maar piekeren over de toekomst, en het verleden. En dat is helemaal niet zo raar, want door het verleden ben je waar je nu bent, maar dit had ook heel anders kunnen uitpakken. Misschien wel beter, maar misschien ook niet.

Van jongs af aan leren we dat het leven bestaat uit het maken van keuzes. Ga je linksaf of rechtsaf? Keer je om of loop je door?
Bij mezelf merk ik dat ik steeds bewuster word van de keuzes die ik maak. Ik kon altijd moeilijk het verleden loslaten en bleef daar op de een of andere manier in hangen. Ik piekerde over vrienden die ik niet meer sprak of beknellende situaties die ik mogelijk had kunnen voorkomen.

Maar hey, iedereen bewandelt zijn eigen pad en dat is oké. Toen ik eenmaal niet meer bleef hangen in het verleden belandde ik vanzelf in de toekomst.
Ik gooide het roer om en besloot al mijn handelingen te verrichten met het oog op de doelen die ik in de toekomst wil bereiken. Het was een tijdje fijn om zo te werken, maar ik merkte dat ik in paniek raakte als ik een doel niet kon halen zoals ik het vooraf gepland had.

Daarom probeer ik momenteel meer te leven in het hier en nu, en niet te veel na te denken aan het verleden maar ook niet te veel over de toekomst. Daar schiet je niets mee op. Wie had vorig jaar überhaupt de pandemie kunnen voorspellen? Ik denk niemand.

Het leven in het hier en nu is daarom belangrijk om aan vast te houden want hoe graag we het ook willen, we kunnen eenmaal niks voorspellen in het leven. Vertrouw op je gevoel, want geloof me: die zit er nooit naast! Ik heb zelf ook nog een hele weg te gaan om te leven in het hier en nu, maar het gaat steeds beter. En jij? Leef jij in het hier en nu?

Er zijn 1 reacties op «Sushmita: Leren leven in het Hier en Nu»

  1. H.R.Ommel schreef:

    waaaaoooh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *