Windesheim Almere schrapt stageplekken bij Hendriks Incasso

Per 1 februari stopt Windesheim in Almere met het plaatsen van stagiaires bij het Drontens incassobureau Hendriks. Dat meldt Omroep Flevoland. Volgens de omroep hebben meerdere studenten geklaagd over negatieve werkomstandigheden bij het bureau.

Omroep Flevoland sprak verschillende studenten die stage liepen bij Hendriks Incasso. “We werden gedwongen om over te werken en ook om in onze privétijd dingen voor het werk te doen. Er werd ook gezegd dat ik beter moest presteren, anders volgden er consequenties”, zo zegt volgens de omroep één van hen. Een andere student die stage liep bij het incassobureau bevestigt dat dit verhaal klopt. Ook deze stagiair stelt dat er sprake is van hoge werkdruk en veel overwerken. De studenten die Omroep Flevoland heeft gesproken zijn allemaal vroegtijdig gestopt met hun stage bij het bedrijf.

Werkplekleren via Windesheim moet te allen tijde veilig, sociaal en ontwikkelingsgericht zijn. Als hier twijfel over is kan een samenwerking met het stagebedrijf worden gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *