Bestuurscollege: ‘Thuiswerken blijft na Corona’

Het college van bestuur wil docenten en medewerkers ook na de Corona-pandemie de ruimte geven om enkele dagen per week thuis te gaan werken. Dat staat in de online nieuwjaarswens van collegeleden Henk Hagoort en Inge Grimm, die vandaag werd verstuurd naar al het personeel van Windesheim.

De online brief met een vooruitblik op 2021 is geschreven in plaats van de traditionele nieuwjaarsrede op de campus, die niet kon doorgaan vanwege de Corona-maatregelen.

Het college schrijft in de brief dat het thuiswerken en het digitale onderwijs nieuwe vormen van creativiteit, interactie en ontmoeting hebben gebracht. “Elke werkdag lang forensen lijkt nu bijna ondenkbaar. Enkele dagen per week thuiswerken blijft een goede optie om de balans werk-privé te verbeteren. We gaan het allemaal ondervinden het komende jaar. De lessen van 2020 nemen we mee naar de toekomst.”

Wat deze wens betekent voor het onderwijs op Windesheim is nog niet duidelijk. Maar dat het college nu spreekt over mogelijk meerdere dagen per week thuiswerken na de pandemie, maakt duidelijk dat het hier serieus naar wil kijken.

Hagoort en Grimm (zie foto) hebben hun wens voor de mogelijkheid van structureel thuiswerken nog niet besproken met de centrale medezeggenschapsraad. In de brief nodigen ze alle medewerkers uit om online deel te nemen aan de Windesheim Onderwijsweek in de laatste week van januari. “Daar inspireren we elkaar met kennis, nieuwe inzichten, concepten en ervaringen.”

Er zijn 1 reacties op «Bestuurscollege: ‘Thuiswerken blijft na Corona’»

  1. |Fred schreef:

    gelukkig wordt er ruimte gegeven om thuis te werken – een geste; dat betekent dat er ook ruimte is om weer heerlijk op Windesheim te werken. Enne …. tijdens het forensen doe ik mails beantwoorden en lessen voorbereiden, dus het waarom van de negatieve klank in het artikel ontgaat mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *