Waardering voor huismeester Taoufik, die zich inzette voor anderen

Toen de gebouwen van Windesheim in Almere half maart dicht gingen vanwege corona, viel er voor huismeester Taoufik el Messaoudi weinig meer te doen. “Ik dacht: ik kan nu thuis gaan zitten niksen, of ik kan iets gaan doen voor een ander.” Het werd dat laatste.

“Meteen die eerste dag heb ik me aangemeld als vrijwilliger om voor een apotheek medicijnen aan huis te bezorgen”, vertelt Taoufik. “Vooral bij oudere mensen. Zij konden niet zelf de deur uit om de medicijnen zelf op te halen.”

Daarnaast ging hij extra uren draaien in het Flevoziekenhuis, waar hij ook vóór de coronacrisis al twee avonden in de week werkte. Daar hielp hij onder andere bij het desinfecteren van de ruimtes waar binnengekomen patiënten werden getest op corona. “Het was in die eerste weken een komen en gaan van mensen, en die kamers moesten na elke patiënt helemaal ontsmet worden.”

Voldoening

Toen hij zich inschreef om extra uren te draaien in het ziekenhuis, zei hij er nadrukkelijk bij dat hij daar niet voor betaald wilde worden. “Daar stonden ze wel wat raar van te kijken: Je wilt extra werk doen en daar kun je geld voor krijgen, maar je wilt het per se vrijwillig doen? Ik antwoordde dat het mij dan meer voldoening zou geven en ik dan echt het gevoel zou hebben dat ik deed voor een ander.”

Uiteindelijk was het echter niet mogelijk om de werkzaamheden vrijwillig te doen. Dus kreeg Taoufik er toch voor betaald.

“Vorige week heb ik een gesprek gehad met mijn teamleider van het Flevoziekenhuis. Van hem kreeg ik een bos bloemen en hij sprak zijn waardering uit. “Het is echt uniek dat je op vrijwillige basis wilde doen”, zei hij.

Heftig en ontroerend

De afgelopen maanden zijn Taoufik niet in de koude kleren gaan zitten: “Deze periode zal me altijd bijblijven. Ik zag hoe er bij de spoedeisende hulp voortdurend mensen werden afgeleverd, door familieleden. Maar die mochten niet mee naar binnen. Dus het was afscheid nemen en maar hopen dat het goed kwam, terwijl het misschien wel de laatste keer was dat ze hun familielid zagen. Dat was heel erg, dat vond ik heel heftig en ontroerend.”

Het was ook een enorm drukke periode, vertelt Taoufik, die naast meerdere banen ook nog eens drie jonge kinderen heeft. “Maar als ik erop terugkijk, dan heb ik van deze coronatijd vooral veel energie gekregen.”

Er zijn 1 reacties op «Waardering voor huismeester Taoufik, die zich inzette voor anderen»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *