Daten in het Coronatijdperk (2/4) Vera: ‘Hij zocht een sugar baby via Snapchat’

Single en op zoek naar een relatie of een leuk afspraakje? Daten in de anderhalve meter-maatschappij is toch andere koek. Voor de één pakt het goed uit, voor de ander wat minder. Vandaag het verhaal van journalistiekstudent Vera: “Skypen? Lijkt mij heel ongemakkelijk.”

Eerstejaars journalistiek Vera (18) is een happy single. Maar sinds het Coronavirus ervoor zorgde dat ze niet meer kon stappen, lijkt een relatie haar toch gezellig. “Ik was net 18 toen het virus uitbrak, dus ik ging vaak lekker op stap. Dan vind ik het leuker om niet aan iemand vast te zitten. Maar door Corona kreeg ik meer behoefte aan een relatie. Ik verveelde me en kon nergens naartoe.”

“Wat ik het meeste mis? Uitgaan! Dan leer je nieuwe jongens kennen en wissel je af en toe nummers uit. Dat heb je nu niet. Eigenlijk gebeurt er op dit moment niet zo heel veel wat betreft daten. Op social media praat ik met wat jongens, maar dat is het dan ook wel.”

Sneller benaderen

Vera merkt dat jongens haar nu sneller benaderen, omdat iedereen veel meer thuiszit en zich sneller verveelt. “Zelf doe ik dat nu ook weleens – appen uit verveling. Ik krijg berichtjes in mijn Instagram DM, of vriendschapsverzoeken via Snapchat. Ik praat met meerdere jongens ja, maar met één jongen in het bijzonder. Ik ken hem via de hockey en had hem toegevoegd op Snapchat. Ik vond het al een hele stap, dat ik het initiatief nam om hem een berichtje te sturen. Dus als hij wil daten, moet hij mij toch echt zelf mee uit vragen. Tot nu toe blijft het bij het elke dag sturen van Snaps.”

Tussen al die Snaps, zitten ook weleens ongewenste verzoekjes. “Laatst had iemand mij op Snapchat toegevoegd met de mededeling dat hij op zoek was naar een sugar baby. Ik zat op dat moment met een vriendinnetje aan de wijn, dus we reageerden nogal sarcastisch. Hij nam het nogal serieus op, dus die hebben we weer verwijderd.”

“Ik was sowieso niet heel erg van het ‘daten’ en een drankje doen bij iemand thuis. Meestal wees ik dat soort vragen af. Wel denk ik dat je iemand beter leert kennen, wanneer je diegene in het echt ziet. In het parkje zitten en dan gewoon heel lang praten. Skypen? Dat zou ik niet doen, lijkt mij heel ongemakkelijk…”
En een dating-app? “Nou, nee. Ik zat erop voor een vriendinnetje, met haar foto. Kwam ik mijn broers tegen…”

Zoenen?

“Mijn vader is zorgverlener, dus ik moet extra goed oppassen vanwege Corona. Als je afspreekt met wat vrienden, dan is die anderhalve meter toch best een lange afstand, uit gewoonte kom je al snel iets dichterbij. En als ik nu een date zou krijgen? Ja, op een gegeven moment ga je toch zoenen? Ik zou ik hem wel vragen of hij gezond is, voordat we in real life gaan daten.”

“Vriendinnen die wel een relatie hebben, vinden de situatie ook niet altijd even ideaal. Je zit nu écht aan elkaar vast en bent constant bij elkaar. Maar de mensen die single zijn hebben juist nu meer behoefte aan een relatie. Dat snap ik zelf ook – je bent toch alleen.”

Tekst: Michelle van der Molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *