Campus bijna klaar voor toetsweken

Windesheim heeft deze week de gebouwen ingericht volgens de veiligheidsregels tegen Corona, zodat er de komende weken toetsen kunnen worden afgenomen.

Vandaag worden de laatste stickers op de routes geplakt in acht gebouwen van de Zwolse campus en De Landdrost in Almere. Een werkgroep onder leiding van Dirk Pieter Halbesma heeft maatregelen opgesteld voor onder meer looproutes, bewegwijzering, inrichting van de lokalen, schoonmaak en hygiëne. “Belangrijkste boodschap voor de studenten is: kom alleen om je toets te maken en blijf daarna niet hangen om even na te praten, want daar is helaas geen mogelijkheid voor”, aldus Halbesma. Dat zitjes, banken en studiewerkplekken niet gebruikt mogen worden, is moeilijk over het hoofd te zien. Op alle locaties waar toetsen worden afgenomen is het meubilair met rood-witte linten afgeschermd.

Bij de ingangen van de gebouwen staan zuilen met desinfectiepompjes. Hier en daar zijn éénrichtingsroutes geschapen. Baliemedewerkers zitten achter doorzichtige schermen. En in de toetslokalen wordt overal anderhalve meter afstand bewaard. Na elke toets worden de meubels schoongemaakt en het lokaal gelucht, waarna er weer een nieuwe groep naar binnen kan. Koffieautomaten zijn wel in werking, maar verder is er geen catering of andere faciliteiten geopend. In de toiletgroepen mogen maximaal twee personen binnen zijn.

De parkeerplaatsen zijn tijdens de toetsweken overigens gratis. Daarmee worden rijen bij de automaten voorkomen en tegelijk levert het een bijdrage aan het ontlasten van het openbaar vervoer als mensen met de auto komen.

In totaal worden er ongeveer twintigduizend toetsen afgenomen in vier weken, tussen 15 juni en 10 juli. Hoe de inrichting er vanaf 1 september uit gaat zien, wordt eind deze maand bekend

Meer foto’s op Facebookpagina WIN – Windesheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *