Daten in het Coronatijdperk (1/4) Grady: ‘We zaten uren buiten op een bankje’

Single en op zoek naar een relatie of een leuk afspraakje? Daten in de anderhalve meter-maatschappij is toch andere koek. Voor de één pakt het goed uit, voor de ander wat minder. Vandaag het verhaal van journalistiekstudent Grady: “Ik heb wel even mijn handen gewassen toen ik weer thuiskwam.”

Tweedejaars journalistiek Grady Milovic (23)kreeg tijdens de Corona-crisis een relatie met Romeé. Ze kenden elkaar al van de opleiding, maar in de anderhalve meter-maatschappij werd het pas écht serieus. “Zij was vorig jaar voorzitter van studievereniging Waltertje en ik was ook weleens bij zo’n feestje. Dan raakten we aan de praat. Ik kende haar niet goed, maar vond haar wel interessant. Daarnaast had ze toen een relatie – daar hoor je niet mee te sjoemelen. Een tijdje geleden ging die relatie uit en raakte ik opnieuw met haar in gesprek. Via Instagram en WhatsApp.”

“We merkten dat we veel dingen met elkaar gemeen hebben, het klikte. Een maand geleden was ik met wat vrienden in de buurt van Windesheim. We hadden al wat biertjes op – waren in een lollige bui – en ook Romeé had met haar vriendin een wijntje gedronken. Ze vroeg of ze langs mocht komen. We spraken af bij de bushalte van Windesheim tegenover gebouw S. Dat werd zo gezellig, dat we tot drie uur ’s nachts met elkaar aan de praat bleven. Op een bankje bij de bushalte, maar wél met anderhalve meter afstand.”

Niet te snel

“Voordat we afspraken, hebben we veel geappt. Voor Corona hadden we allebei een heel druk bestaan, dus nu hadden we opeens veel vrije tijd. Ook de gesprekken via de app gingen door tot midden in de nacht. Waren we de volgende dag helemaal kapot. Achteraf gezien was die avond bij Windesheim onze eerste date. Op dat moment spraken we dat nog niet naar elkaar uit. We wilden niet te snel gaan en er nog geen label aanplakken. Het is nu een paar weken écht aan.”

“Als er geen virus was geweest, dan hadden wij denk ik geen tijd gehad – of genomen – om elkaar eerst te leren kennen. Het is veel diepgaander nu. Zonder het virus was onze eerste date misschien in een kroeg geweest, maar als ik mag kiezen, dan had ik het weer op dezelfde manier gedaan. Het maakt het eerste gesprek ook minder ongemakkelijk eigenlijk, want het ijs is al gebroken: je hebt het er meteen over de anderhalve meter.”

Knuffel

“Na de derde of vierde date – ja – dan raak je toch wat closer met elkaar. We gaven elkaar een knuffel en zoenden toen ik wegging. Ik dacht op dat moment niet ‘hé, anderhalve meter afstand, nee’. Corona ging niet door mijn hoofd, maar ik heb wel even mijn handen gewassen toen ik weer thuiskwam.”

“Ik denk dat ik door deze situatie wel wat romantischer ben geworden. Normaal spreek je af in het Vliegende Paard, maar nu moet je toch met een creatievere oplossing komen. Op de tweede date zijn we gaan wandelen. Fles wijn mee. Dat is heel anders, maar leuk anders.”

Risicogroep

De vader van Grady valt in de risicogroep, dus als Grady naar hem toegaat is hij erg voorzichtig. “Voordat ik Romeé zie, vraag ik altijd of ze veel mensen heeft gezien of in contact is geweest met nieuwe mensen. Is dat het geval, dan is het toch handig om elkaar even niet te zien. We hebben allebei twee flesjes desinfecterende handgel in onze tas. Die afstand, daar houden we ons echt niet meer aan, maar als we naar elkaar toe fietsen, naar huis gaan of thuiskomen: altijd handen wassen.”

“Een vriend zei laatst: ‘Die Corona pakt voor jou heel goed uit’. Het klinkt heel dubbel, maar je plakt er toch het label ‘Coronarelatie’ aan. Met huisgenoten en vrienden heb je soms het gevoel dat je wat uitgepraat bent, maar met Romeé heb ik dat nooit. Met haar praat ik veel meer over mijn gevoel.”

Tekst: Michelle van der Molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *