Lessen straks ook tijdens avonduren?

De opleidingen van Windesheim overwegen om vanaf september ook tijdens de avonduren en de zaterdag lessen te gaan geven op de 1,5-meter campus.

Dat vertelde Inge Grimm van het college van bestuur gisteren tijdens het online vragenuurtje voor docenten en medewerkers. De opleidingen zijn momenteel bezig met het roosteren van de eerste onderwijsperiode na 1 september.

Omdat er door de 1,5-meter maatregelen vanwege het Corona-virus minder ruimte ter beschikking is, lopen in de roosters de leslokalen snel vol. “Als de lestijden tot zes uur vol zitten, moet je een besluit nemen of je ook in de avonduren of op de zaterdag wilt lesgeven. We laten dit geheel bij de opleidingen en we begrijpen dat het echt een moeilijke beslissing is”, zei Grimm.

Inge Grimm tijdens het online vragenuurtje voor medewerkers

Tijdens het vragenuurtje, dat het bestuurscollege gisteren voor de eerste keer hield via Microsoft Teams, werden onder meer vragen gesteld over dergelijke lastige keuzes voor de opleidingen. Zo moeten de opleidingen bijvoorbeeld bepalen welke onderwijsactiviteiten ze willen blijven aanbieden via Microsoft Teams. En in hoeverre de online werkvormen met de hele klas of in groepjes gebeuren. Het is zelfs mogelijk dat docenten op de campus les geven terwijl een deel van de studenten online meekijkt. Andere docenten kiezen er liever voor om online en fysieke lessen gescheiden te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *