Test: de beste gratis home-workouts

Als het aan het kabinet ligt gaan de sportscholen voorlopig niet open. Hoe kun je toch op een plezierige manier aan je ‘summerkillerbody’ werken? WIN testte vijf gratis online workouts voor je.

Buro Ruis Workout
In een vierdelige videoserie leer je de basistechnieken van kickboksen in combinatie met cardiofitness. De workouts zijn mooi en afwisselend in beeld gebracht en de muziek en instructeur geven een goede extra vibe. Elke video duurt ongeveer vijftien minuten.

Cijfer 9

Home Workout On Campus
De sportschool deelt verschillende workouts via social media dus er zit altijd wel eentje tussen die bij je past. Bij een gemiddelde conditie zijn de oefeningen wel behoorlijk zwaar na een paar rondjes. Instructies en uitvoering van de oefening wordt duidelijk uitgebeeld. Nadeel; om live mee te doen met online lessen moet je lid zijn van het sportcentrum.

Cijfer: 8

Killer Ab workout by Beastmode Almere
De naam van is absoluut niet gelogen. Na deze workout zijn je buikspieren compleet naar de filistijnen maar ja,dat wil je dan ook. De video is niet heel spectaculair (opgenomen in een woonkamer) en het is jammer dat het alleen een buikspiertraining is.

Cijfer 6,5

ProFit Gym Workouts
De sportschool biedt online veel verschillende workouts aan. Zo kun je kiezen tussen verschillende energie-levels en oefeningen per spiergroep. De oefeningen worden duidelijk uitgelegd en uitgebeeld door een ’thuiscoach’. Niet elke video heeft muziek, dat is wel jammer. Ook biedt het platform een video voor thuiswerkers om aan je houding te werken. Wat ons betreft ideaal!

Cijfer 8

Afro Home Challenge
In deze vrolijke internationale tutorial leer je op een laagdrempelige manier dansen op Afrohouse-muziek. Het leuke is dat je echt een choreografie leert. Het lijkt makkelijk maar de bewegingen zijn best moeilijk om aan te leren. Je moet echt een avondje inplannen om de dans te leren en dus ook lekker te bewegen.

Cijfer 7,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *